Nelze přistoupit na web TRACES pokud se přihlašujete ze zahraničí

Chcete-li přistoupit ke svým formulářům 26AS (TDS), musíte projít webem TRACES. Ale pokud otevřete web zvenčí Indie, budete přesměrováni na web “NRI TRACES” pouze na základě vaší IP adresy.

Na webu NRI TRACES není přihlášení automatické a myslím, že musíte vytvořit samostatný účet, a ptá se vás na spoustu údajů o věřitelích TDS při vytváření účtu.

Podařilo se někomu obejít tento problém? Jakým způsobem?

VPN s indickou lokalitou je tvůj přítel

Vytvořil jsem účet na webu NRI traces.

Vytvořením účtu na stránkách NRI.

Můžeš se přihlásit na normální daňový portál a pak kliknout na AIS, je to to samé! Myslím.

Fungovalo to pro tebe? Mám obavy, že stránka zablokuje nebo zakáže používání VPN. Která VPN fungovala?

Která VPN umožňuje indickou lokalitu? Všechny hlavní VPN přestaly podporovat indickou lokalitu.

Ptají se mě na podrobnosti, které najdu na svém 26AS (například částku TDS od zaměstnavatele a přesný měsíc platby). Nevídím, jak si vytvořit účet bez přístupu k mému 26AS, abych tyto údaje našel.

Kdy jsi si vytvořil účet? Opakovaně se snažím ho vytvořit, ale nikdy nedostanu aktivační e-mail.

Z tvého profilu soudím, že jsi v technologiích. Nastavil jsem si vlastní VPN doma v Indii pomocí tailscale. Je to docela jednoduché. Používám ho pouze k přístupu ke vládním, bankovním a streamovacím službám.

Ne, používám ho pořád. Používal jsem Nord, Surfshark bez problémů

Nord, Express, Surfshark. Na jejich webových stránkách si můžeš ověřit lokace.

Požádej o to některého z důvěryhodných členů rodiny v Indii nebo svého účetního, aby se přihlásil do tvého účtu a stáhl 26AS.

Zavolej jim. Pokud máš levné volání do Indie. Pomocné centrum není špatné a má dobrou podporu v angličtině.

Máš také možnost zaregistrovat se s údaji z předchozích let. Pokud máš předchozí formuláře, pak se částky self assessment daně nebo TDS dají vyplnit pomocí předchozího roku 26AS nebo Form16.

Přihlásil jsem se stejnou metodou, ale ukazuje to pouze AIS a TIS od roku 2020 do 2021 a ne předtím. Potřebuji data od roku 2017, nejsem si jistý, proč to neukazuje. Máš na to nějaké rady?

Vyzkoušel jsi nejdřív běžnou VPN, než jsi to udělal?},{

Neznamená to, že potřebujete exit node v Indii, pokud vám někdo neprovozí stroj, budete potřebovat cloud VM. Správně?

Zavolal jsem jim, ale stále opakují stejné instrukce, jak si vytvořit účet. Neuvědomují si, že nedostávám aktivační kód. Také jsem jim poslal e-mail, ale už měsíc neodpověděli.

Použil jsem Surfshark a Nord. Servery ExpressVPN stále blokovali v Indii.

Cítil jsem se bezpečněji s vlastním připojením.