Můj odhad: FireTV používá DNS servery Google bez ohledu na to, co poskytuje váš DHCP server.
Pi-hole blokuje reklamy tím, že zakázal DNS dotazy vůči určitým stránkám, ale FireTV to obchází tím, že používá svůj vlastní DNS server.
Jak obejít toto, je použití iptables nat PREROUTING tabulky k přesměrování DNS dotazů na jakýkoli server kromě pi-hole, například (za předpokladu, že váš pi-hole je na 192.168.1.1):
Toto nastaví pravidla iptables, které zachytí všechny zdrojové pakety z adresy jiné než 192.168.1.1 (například IP FireTV) směřující na jinou IP adresu, port 53 (DNS) (například Google’s DNS @ 8.8.8.8), přes TCP nebo UDP, a přesměruje je na 192.168.1.1:53, kde je vaše pi-hole.
Podivně stejné problém mám i já a dnes jsem kontaktoval podporu Windscribe ohledně ručního nastavení DNS přes OpenVPN, ale umožnění ostatního provozu jako “normální”.
Pokud vám nevadí, že všechno jde přes VPN, můžete se podívat na použití OpenVPN na routeru a nastavení vašeho Pi-Hole jako DNS serveru. Ale já hledám selektivní řešení provozu.
Takže mám nastavený router, aby přiřadil DNS mého pi-hole. Pokud spustím aplikaci All 4 přes ExpressVPN na iPadu, reklamy se nezobrazí. Pokud ji však spustím na Fire TV, reklamy jsou stále vidět. Je to tím, že Fire OS nebo ExpressVPN na Fire TV obchází místní DNS server?