Nejlepší nastavení pro torrentování?

Dnes jsem obdržel varovný dopis od Warner Bros. A přemýšlím, jak je to možné, protože vždy používám PIA při torrentování.

Zajímá mě, jaká nastavení mohu změnit nebo jestli existuje něco dalšího, co mohu udělat, abych byl co nejvíce v bezpečí.

Jedinný způsob, jak být na 100% jistý, že torrent probíhá přes VPN, je připojit klienta torrentu k vaší VPN adaptérům.

Pokud zapnete funkci ‘kill switch’ v PIA, zabrání to čemukoliv v připojení, než bude VPN aktivní. Ušetříte tím, že se Windows Update nezapne a torrent klient nebude fungovat bez VPN.

Nebo, ještě lépe, nakonfigurujte SOCKS proxy ve vašem torrent klientovi. Připojení torrent klienta k VPN adaptérům je na Windows obtížné, ale split-tunnel konfigurace by mohla být spolehlivá.

Deaktivujte DHT, PEX a LSD. Nastavte pouze TCP připojení a povolte pouze šifrovaná připojení.

Stáhl jste torrent z prohlížeče, který není přes VPN? Minulý týden jsem to udělal omylem a dostal jsem varování.

Nastavení ve Windows: aktivujte Split Tunnel v PIA, přidejte exe soubor uTorrent jako aplikaci, nastavte “Pouze VPN”, tím pádem bude utorrent fungovat pouze když je VPN zapnutá, můžete také otestovat, zda váš IP není vystaven přes torrent na https://ipleak.net/, sekce “detekce torrent adresy”.

To mi nedávno přestalo fungovat.

Díky za odpověď!

Mohl bys vysvětlit, jak nakonfigurovat SOCKS / nebo split-tunnel? Nebo mi dát odkaz na stránku, která by mi mohla pomoci? Jsem úplný začátečník v těchto věcech.

Díky! Používám qBittorrent a našel jsem DHT a PEX (pro jejich vypnutí). Ale LSD jsem nikde nenašel.

Myslíš tím, že otevřu torrent URL bez připojení k VPN?

Je to možné, ale myslím, že nepravděpodobně. Torrent, který je ke stažení, byl stažen v květnu, takže si to moc nepamatuji. Je také možné, že jsem začal stahovat a pak jsem si uvědomil, že nejsem připojen k VPN.

Pamatuji si, že před pár lety jsem dostal pokutu za stejnou věc.. a od té doby jsem byl velmi opatrný a vždy aktivoval VPN a udržoval jej připojený po celou dobu stahování.

Každopádně. Teď určitě zapnu kill switch a pokud to dokážu nastavit.. nakonfiguruji svůj torrentový software tak, aby vždy šel přes VPN. Doufám, že to funguje, a že to nebylo jen PIA, které mi předalo IP adresu Warner Bros.

ale problém je, že když otevřeš Utorrent bez PIA, torrent stále stahuje. Chtěl bych, aby to bylo stoprocentní i při chybách uživatele.

Obvykle je to v nastaveních pod nastavením síťového rozhraní, například v qBitTorrent je to pod pokročilým nastavením → síťové rozhraní, odkud změníte “Všechna rozhraní” na výběr vašeho VPN rozhraní (například u PIA to může být nazvané wgpia nebo podobně), tímto se zabrání úniku vaší skutečné IP.

Také povolte pokročilou funkci kill switch ve vaší aplikaci PIA.

https://www.reddit.com/r/VPNTorrents/comments/ssy8vv/guide_bind_vpn_network_interface_to_torrent/

Konfigurační SOCKS je diskutována na https://www.reddit.com/r/VPN/s/TkI0Fc2gzB

Dobrý průvodce je na https://help.getfoxyproxy.org/index.php/knowledge-base/how-to-setup-a-socks5-proxy-in-utorrent/ ale nezapomeňte specifikovat proxy hostname, uživatelské jméno a heslo PIA (ne FoxyProxy).

Split tunneling je popsán na What is VPN Split Tunneling? | Private Internet Access

Přidejte vaši torrentovou aplikaci a nastavte ji tak, aby používala VPN. Může být problém s použitím split tunneling a Windows sdílení souborů ve stejné době, takže to může nebo nemusí být vhodné pro vás.

Nepoužívám kill switch, ale vždy před začátkem nového torrentu udělám kontrolu IP.

Našel jsem jen tyto možnosti. Žádná se mi nezdají jako PIA. Pokud ne, je to jen “Ethernet”? Což je obecně způsob, jak jsem vždy připojen.

Jo.

Každý. Pokaždé. Když restartuji klienta.

Myslím, že je to nějaké z místního rozhraní - nebo pseudo rozhraní smyčky. “Ethernet” nebo “wifi” je vaše lokální síťové rozhraní, NEVYBÍREJTE ŽÁDNÉ Z TOHO, nebo obejdete VPN a tím se vaše skutečná IP vypustí ven. Bluetooth je zase Bluetooth. Wgpia je pokud používáte PIA s WireGuard protokolem (myslím - wg = wireguard, pia = pia). Pravděpodobně používáte OpenVPN (můžete zkontrolovat v nastavení aplikace PIA), což je výchozí protokol ve Windows. Měl jsem podobné duplikované rozhraní při používání OpenVPN.

Abyste zjistili, které síťové rozhraní je, jděte do nastavení sítě ve Windows, přes ovládací panel, a tam uvidíte, které síťové rozhraní je aktivní a povolené, měli byste vidět váš běžný internetový adaptér online (buď ethernet nebo wifi), a pokud je PIA spuštěno, jedno z místních připojení je aktivní.

Díky! Opravdu si vážím pomoci.