Ahoj, mám herní počítač a dřív jsem používal antivirový program Trend Micro. Byl hrozný, pořád mi spamoval reklamy a notifikace a sotva dělal to, co měl. Takže když mu vypršela licence, ujistil jsem se, že ho neobnovím. Nicméně, hledal jsem nový antivirus. Vím, že nejsou tak nutné, pokud jste opatrní na internetu (což jsem), ale rodiče za ně platí a dělá jim to pohodlí, tak proč ne?
Jsem v pohodě s čímkoli dobrým, klidně i s průmyslovými řešeními, pokud jsou dobré a nejsou to bloatware.
Spousta chytrých lidí tady doporučuje Windows Defender, je stejně dobrý jako jakákoli jiná volba pro průměrné uživatele a méně třetí strany zbytečností na systému
Pokud vaši rodiče trvají na koupi antivirového softwaru, doporučuji Bitdefender. Je to konzistentně hodnocený jako nejlepší a má malý dopad na systém. Nechť koupí prémiový balíček s VPN službou (pokud již nepoužíváte VPN). Bitdefender Premium Security (with Unlimited VPN)
Eset. A konkrétně Eset Nod32 Antivirus, ne některý z jejich dalších balíčků. Najdete ho na jejich webu pod “speciální balíčky” nebo podobně, oddělené od stránek s jejich dalšími funkcemi “bloatware”. Je to nejzákladnější balíček, nabízí (plnohodnotný) antivirus bez jakéhokoli dalšího bloatware. Je velmi, velmi účinný, neměl jsem žádný nákaz od více než desetiletí, a věřte mi, že mé PC měla spoustu příležitostí k nákaze. Navíc, pokud máte rádi přizpůsobení, žádný jiný antivirus neobsahuje tolik možností, které si můžete upravit, je to šílené. Funguje dobře i po vybalení, takže pokud nechcete nastavovat, bude to fungovat také. Je lehčí než Windows Defender a neustále dosahuje nejvyšších skóre v testech detekce virů. Vysloveně doporučuji.
Jediný jiný antivirus, který se přibližuje, je Kaspersky, ale je trochu náročnější na zdroje (ne moc) a nelíbí se mi zvěsti o jejich spojení s ruskou vládou. Má méně možností přizpůsobení, což je pro mě velký minus, protože jsem Kaspersky používal roky a narazil jsem na situace, kdy bych si přál upravit chování, ale nemohl.