Ne-bloatující, opravdu slušný antivirový software?

Ahoj, mám herní počítač a dříve jsem používal antivirový program Trend Micro. Byl hrozný, neustále mě spamoval reklamami a upozorněními, a sotva plnil svou funkci. Když vypršela jeho platnost, ujistil jsem se, že ji neobnovím. Nicméně jsem doufal, že najdu nový antivir. Vím, že nejsou tak nutné, pokud jste opatrní online (což jsem), ale rodiče za to platí a je to uklidňuje, tak proč ne?

Jsem ochoten zkusit cokoli dobrého, i průmyslové řešení, pokud je to efektivní a ne-bloatware.

Jakákoli rada je vítána!

Windows Defender většinou zvládne práci, jak ukazují řada testů. IMHO není potřeba žádný externí software.

Windows Defender. Ušetříš peníze i výpočetní výkon.

Windows D + Malwarebytes jako záloha.

Windows Defender a Malwarebytes, s trochou zdravého rozumu, je všechno, co potřebujete.

Mnoho moudrých lidí tady doporučuje Windows Defender, jako dobrá volba pro průměrné uživatele a eliminuje nutnost třetích stran z počítače :slight_smile:

Windows Defender, spolu s opatrností při stahování a neznámých souborech.

Doporučil bych Malwarebytes. Nejenže zvládá viry, ale i ransomware.

Již více než 5 let ho provozuji na svém a manželčině PC a Android telefonech.

Vestavěný antivirový program s postupným zálohovacím softwarem, jako je Macrium Reflect.

Pokud máte dobrou kyberhygienu a nejste někdo, koho by někdo cíleně útočil, Windows Defender je dostačující.

Pokud rodiče trvají na koupi antiviru, Bitdefender je velmi dobrou volbou - konzistentně top hodnocen a s nízkým dopadem na systém. Nechte je koupit prémiový bezpečnostní balíček s VPN službou (pokud již VPN nepoužíváte). Bitdefender Premium Security (with Unlimited VPN)

Používám Windows Defender a Malwarebytes Premium.

Eset. A konkrétně Eset Nod32 Antivirus, ne některé jejich jiné balíčky. Můžete ho najít na jejich webu pod “speciální balíčky” nebo podobně, odděleně od stránky s jejich dalšími, funkcemi bohatšími (čti “bloatware”-bohatými) balíčky. Je to nejzákladnější balíček s nabídkou (plnohodnotných) antivirů bez dalšího bloatware. Je velmi účinný, nebyl jsem infikován déle než deset let, a věřte mi, můj PC měl mnoho příležitostí k nakažení. Navíc, pokud máte rádi přizpůsobení, žádný jiný antivirus nemá tolik možností, které můžete upravit, je v menu nastavení neuvěřitelné množství, což se mi líbí, protože mohu zakázat nebo upravit cokoli, co nepotřebuji nebo bych chtěl mít jinak. Funguje dobře přímo po instalaci, takže pokud nechcete nastavovat, bude fungovat bez problémů. Je lehčí než Windows Defender a neustále získává vysoké hodnocení v testech detekce virů. Mohu ho s klidem doporučit.

Jedním z dalších, který se k němu přibližuje, je Kaspersky, ale je trochu náročnější na systémové zdroje (ne moc) a nesnáším fámy o jejich spojení s ruskou vládou. Má méně možností přizpůsobení, což je pro mě velká nevýhoda, protože jsem ho používal déle a narazil jsem na situace, kdy bych si přál upravit jeho chování, ale nemohl.

Volal v roce 2002 - potřebujete také defragmentační software?