Názory na Pulse Secure VPN?

Ahoj všichni. V současnosti používáme Cisco AnyConnect VPN. Mnoho našich pracovníků se často pohybuje a používá mobilní sítě. Jsme frustrovaní, protože AnyConnect neustále přerušuje spojení. Slyšeli jsme, že Pulse Secure by mohl pomoci s tímto problémem, a zvažujeme přechod na jejich VPN řešení. Používá někdo Pulse Secure VPN na mobilních sítích?

Nemohu komentovat ohledně mobilní části, ale Pulse Secure používáme už roky a je to vynikající.

Jedinkrát, kdy jsem ho zkoušel používat, bylo na Macu a bylo to úplné fiasko. Nepodařilo se mi to správně nastavit s konfiguračním souborem, který jsme potřebovali použít.

Já prostě nesnáším závislost na Java v prohlížeči… zdá se, že se připojuje docela dobře—použil jsem ho na nestabilních sítích a odpojil se a znovu se připojil bez problémů, jakmile byl signál obnoven (pár minut bez připojení).

Právě jsme přestali používat PS a přejali na Global Protect, protože 1) Java 2) zdarma.

Dejte mi vědět, až se spojíte s jejich prodejním zástupcem. Už je to přes měsíc a stále žádná odpověď na naši poptávku.

Pulse je už téměř 3 roky bez Javy. Verze 8.2 odstranila veškerou závislost. Také pro RDP Pulse používá HTML5 s vestavěným Guacamole pro nativní RDP do HTML5. Skutečná hodnota je ve Host-Checkeru a velmi silném ověření uživatelů před přístupem ke seanci. Funguje s Citrixem a VMware jako unify front-end pro jakoukoli relaci.
Já používám HotSpot na telefonu celý čas s laptopem a VPN. Žádné problémy.

Hm, právě jsem to opravdu otestoval, protože jsme před pár měsíci získali zařízení Pulse Secure, a ano, nevyžaduje to Java (alespoň v prohlížeči)… stačilo mi nainstalovat spouštěč aplikace a fungovalo to v pořádku z Chrome s deaktivovanými NPAPI pluginy… asi budu muset kontaktovat náš síťový tým a nechat někoho opravit veškerou dokumentaci, která říká, že funguje jen IE a je požadován Java plugin… nejsem si jistý, proč (náš tým sítě) by to nepřicházelo jako hlavní důvod k upgradování.