Našel někdo macOS 15.1 a je opraven problém s firewallem / VPN / SSH odpojení?

Dříve jsem aktualizoval na 15.0 a zase se vrátil zpět, protože jsem stále měl odpojení od SSH, VNC a spousty dalších služeb.

Mnoho lidí si stěžovalo na věci jako Wireguard a VS Code.

Toto zveřejňuji, aby lidé mohli zkontrolovat / potvrdit, zda byly opraveny různé služby a firewall, aby bylo bezpečné upgradovat.

Brzy také provedu aktualizaci a zkontroluji služby. Takže pokud to již někdo udělal, komentujte.

Aktualizace 1:

Otestoval jsem SSH a VNC. Obě funkce fungují.

Aktualizace 2:

VS Code přes wireguard SSH tunel také funguje. Zůstal připojen přes noc.

Ale vypadá to, že lidé mají problémy s dalšími aplikacemi v komentářích.

Verze 15.1 to pro mě nevyřešila. Vypadá to, že odpojování se děje méně často ve srovnání s 15.0.1, ale stále to je.

SSH, i když trochu nestabilní s připojením, bylo ‘vyřešeno’ ve verzi 15.0.1 u nás.

Doporučuji, že 15.1 se zdá, že nemá problémy s firewallem ani jinými problémy s výpadky připojení, na které jsme narazili. Mnoho uživatelů hlásí, že dřívější rozbitá funkčnost, jako je obnova iPhonů přes Apple Configurator, je zpět.

Spravujeme naše počítače pomocí Jamf v podnikové sféře, aby bylo jasno. Doporučuji aktualizovat počítač a sami si ho otestovat, pokud je to možné, ale věci se zdají být opraveny s těmi konkrétními problémy, které jste zmínili.

Vzdával jsem naději, že se GUI firewallu někdy opraví, protože odstavili starší plist s sequoia. S těmi staršími položkami firewallu nemohu nijak pracovat, ani je odstranit příkazem socketfilterfw. Máte někdo nějaké nápady?

Firewall je stále nefunkční!

Má někdo problém s Citrixem, že nepoznává, že je firewall zapnutý? To je na nejnovějším Mac OS 15.1.

Dříve jsem nedokázal udržet aktivní relaci monitorování SSH. Jakmile došlo k nějaké větší aktivitě, spojení bylo po několika minutách přerušeno s chybou:

Špatná délka paketu 3790011503.
debug2: sshpkt_disconnect: odesílá SSH2_MSG_DISCONNECT: Paket poškozený
debug3: odeslat paket: typ 1
ssh_dispatch_run_fatal: Připojení k 192.168.2.3 port 22: Připojení bylo poškozeno

Je příliš brzy na to říct, že je to „opravené“, ale od MacOS 15.1 to tento problém již nevidím.

Pro mě se to skutečně zhoršilo. Vypnutí firewallu v 15.0.1 umožnilo dokončit zálohu Time Machine, ale nyní se náhodně odpojuje i s firewall vypnutým. Velmi frustrující.

AKTUALIZACE: Možná falešná poplach. SMB se odpojil od mého serveru ve stejnou chvíli, kdy macOS aktualizoval na 15.1, což způsobilo, že správně nereagoval na klienty. Odpojení bylo způsobeno tím, že firewall resetoval TCP. Většinou to však fungovalo správně, když jsem na něm firewall zapnul. Budu dále sledovat.

KONEČNÁ AKTUALIZACE: problém byl se SMB na mém serveru. MacOS 15.1 se zdá, že je v pořádku, pokud firewall nezasahuje do otevřených socketů.

Wat abt citrix application?? Anyone faced any issues with citrix after update??

Má někdo problémy s AWS CLI v této verzi MacOS 15.1? Pokud ano, je nějaká rychlá oprava?

Už jsou to více než dva týdny od posledního příspěvku na této thread. Znamená to, že žádné novinky jsou dobré novinky?

Hmm, právě jsem zkusil VS Code na aktualizovaném zařízení a už se neodpojuje. Trvalo to 5 minut, což je o 5 minut déle než dřív, kdy zůstal připojený.

Samozřejmě, budu sem přidávat – čekám, co ostatní zkušenosti ukážou :slight_smile:

No můj počítač není spravovaný, takže to nemohu opravit tímto způsobem. Downgradoval jsem zpět tvrdým způsobem a pomocí Time Machine jsem si vzal zpět své věci. Vrátilo se to do normálu.

Já to mám stejně, také jsem inženýr Jamf. Opraveno v 15.0.1, museli jsme přeskočit 15.

Jste si jistí? Všechno mi funguje dobře. Které aplikace nefungují vám?

Jak v tom smyslu? Za pár hodin zkusím SSH přes wireguard. Všechny mé zařízení už mám aktualizované, haha.
Zatím to přes LAN a podobně nefungovalo, ale nyní to funguje. Jsem přesvědčen, že to bude fungovat.

Používáte vzdálený Time Machine? Myslím, že ano, protože problém s firewallem. Zkoušeli jste toto?

Používám AWS CLI. M1 Max a M3 Air s 15.1 bez problémů. Možná zkuste přeinstalovat. Může to být problém s oprávněními.

Stejně, ale pokud nikdo neodpoví za pár hodin, udělám to sám. Mám starý Mac mini, na kterém to můžu otestovat.