Najednou pomalá rychlost SSD a našel jsem "OrganiZen" a "Avira System Speedup" na mém systému

Ahoj, dneska jsem spustil počítač jako obvykle a první věc, kterou jsem si všiml, byl proces nazvaný “ndp462-kb3151800-x86-x64-allos-enu.exe” v správci úloh. Nemám tušení, odkud pochází, ale vypadá to, že je to pro Microsoft .NET?

Po nějaké době zmizel.

Každopádně, pak jsem zkoušel kopírovat soubor z jedné partice na jinou (na stejném disku) na mém Crucial M550 SSD a všiml jsem si tří věcí:

1. kopírovalo se to rychlostí 2-2,5 MB/s, což je extrémně pomalé.

2. je v nabídce “pravé kliknutí v průzkumníku” položka nazvaná “OrganiZen”. (Není jasné, jak se to nazývá v češtině.)

3. je proces nazvaný “Avira.SystemSpeedup.RealTimeOptimizer.exe”, o kterém jsem nikdy neslyšel a nemohu si vzpomenout, že bych ho kdy instaloval.

Prohlédl jsem si seznam nainstalovaných programů a jistě, jsou tam dva nové záznamy z 28.01.2020, tedy včera:

Avira Phantom VPN
Avira System Speedup

Takže předpokládám, že existuje spojení mezi pomalou přenosovou rychlostí a tím programem, který se objevil z ničeho nic.

Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Můj první krok by byl odinstalovat Avira System Speedup.

Máte nějaké jiné návrhy?

Edit: A za pár minut znovu přenese soubory rychlostí >>40MB/s, tentýž disk jako dřív. divné.

Nainstaloval jsi nedávno něco podezřelého? Doporučuji skenování malwarem.