Dnes jsem dostal nabídku na upgrade na dedikovanou IP adresu. Jsem si vědom výhod a nevýhod v praktických ohledech, ale to není tady problém. Dostupné lokality jsou omezeny na Německo a Nizozemsko.
Když se rozhodnu přijmout dedikovanou IP, automaticky se to přičítá k délce mého předplatného. Cena je 3,75 USD měsíčně a (převedeno) 54,45 euro za rok, podle SS. Nemohu však zvolit pouze rok (bez možnosti), protože je to spojeno s délkou mého předplatného, což činí cenu téměř dvojnásobnou, v mém případě.
Mohu žít s ročním předplatným, ale mám pocit, že platit téměř dvojnásobek předem a nemoci si to otestovat nebo zjistit, jestli to funguje, je trochu otravné.
Co si o tom myslíte?
Myslím, že je to blbost, že to tak udělali.
Pamatujte, že dedikované IP nejsou dobré pro soukromí
Pamatujte, že pokud zaplatíte předem za cokoli u SurfShark a selže to - nezískáte zpět své peníze.
Pokud je to od společnosti jako Surfshark, které můžete důvěřovat. Mám to a surfování po internetu je mnohem pohodlnější, bez všech těch “nejsem robot” a všech webů, které blokují VPN. Pokud něco uděláš, řekněme, něco trochu nepěkného, vždy se můžeš přepnout na multihop.
Existuje mnoho případů, kdy jen chcete bezpečnou IP, ale nutně soukromou… bankovnictví, vzdálená práce, Netflix, legální streamování atd. Přicházíte z různých IP a známé maloobchodní VPN jsou červené vlaječky.
Nemá to dlouhodobě soukromí s dedikovanou IP. Pokud jim svá data důvěřujete, tak hodně štěstí.