Na mých hranicích s CGNAT -- obejít jej pomocí VPN?

VYŘEŠENO! Očekávám, že do 23. dne získám statickou IP od T-Mobile, ale toto řešení funguje zatím naprosto skvěle!

Přechod z XFinity na T-Mobile bez vědomí důsledků změny na ISP, která používá CGNAT… postupně se učím toto síťové nastavování s Plexem. Momentálně ho hostuji na W10, ale to se může změnit, pokud to bude opravdu nutné.

Ležím si na hlavě, snažím se nastavit jedno z různých tunelovacích řešení (cloudflared; wireguard; localxpose; apod.) a žádné z nich se mi nepodařilo správně rozchodit, lol. Jsem unavený z propíjení terminálů za zrakem a nejsem někdo, kdo potřebuje sám hostovat veškerý obsah. Tailscale/alternativy nefungují, protože mám uživatele jako je moje 65letá matka, která se nebude snažit přijít na to, jak sledovat přes Tailscale na Roku.

Mohu to jen obejít pomocí VPN, která nabízí statickou IP A port forwarding? Pokud ano, kdo? Zaplatil jsem za asi dvě různé VPN služby, které nakonec nedělaly to, co jsem potřeboval, takže bych rád věděl, jestli někdo jen ví o něčem, co fakt existuje, místo toho, abych dál plýtval penězi.

Pronajměte si VPS s veřejnou IP (můžete ji získat za 2 dolary měsíčně od někoho jako Ionos, bez limitů dat). Na něm spusťte reverzní proxy server a svůj VPN endpoint. Připojte svůj domácí server k němu a zašlete jakýkoli provoz zpět domů.