Ahoj, právě jsem se zamýšlela, můžeš na VPN zvolit velmi konkrétní adresu (například kancelářský blok nebo nemocnici) a pak při sdílení lokace přes aplikace ukázat, že jsi tam?
V této otázce je tolik nesmyslů, že vážně nevím, kde začít
Chtěl jsem ti s tím pomoci, ale jako i ten druhý nevím, kde začít
Celkově odpověď je ne, není možné falešně předstírat svou lokaci na aplikaci na telefonu, s výjimkou odemčeného zařízení ( Jailbreak iPhone nebo Root Android) a nějakého speciálního softwaru navrženého pro tento účel, což není VPN
Proč chceš odhalit svou lokaci?
Dělám hodně věcí, abych zablokoval tyto internetové sledovače.
Většina VPN nabízí IP adresy podle měst, ale zatím jsem neviděl žádnou VPN, která by dávala IP adresy podle konkrétní lokace. Jednoduše řečeno, ne.
Ne, musíš použít falešné GPS a Google Maps.
Sdílej svou lokaci a aktivuj možnost falešného pohybu, aby se tvá poloha zdála být pohybem chodce. (Jinak zůstanete na místě)
Omlouvám se za to. Nepoužívám VPN a nikdy jsem ho nepoužíval. Jen se snažím pochopit něco, co se pokazilo, když mi někdo sdílel svou lokaci, a zkoumám, jestli by to teoreticky mohlo být možné.
Naprostá nepravda.
Na Androidu stačí aktivovat režim vývojáře.
šlo to špatně
Definuj “šlo to špatně”. Jak daleko byli? Aplikace žádají o lokalitu z telefonu, který používá různé technologie k určení polohy. Hlavní je GPS, ale pokud je vypnuté, používají jiné, mnohem nejspolehlivější metody. Jedním z nich je vaše připojení k internetu, které lze manipulovat pomocí VPN, ale “specifická budova” není úplně správná. Je to jen odhad na základě znalosti IP adresy.
Naprostá většina je nepravdivá
Máte pravdu, že jde o funkci, ale je velmi snadné vyvinout vaši aplikaci tak, aby detekovala napodobené polohy, což platí například pro hry založené na lokalitě, jako je Pokemon Go
Ve skutečnosti jsem si docela jistý, že v moderních verzích operačního systému je snadno dostupná vlastnost API, která vám řekne, jestli je poloha napodobena.
Takže pokud jde o to, co se pokazilo: on sdílel svou polohu přes WhatsApp a ukázalo ho v nemocnici, kde tvrdil, že je. Už tři hodiny jsem nekontrolovala jeho polohu. Uvádí, že poslední aktualizace byla minutu po mém prvním dotazu, a ukazuje ho v maloobchodním parku 15 mil daleko. Říkal, že tam vůbec nebyl, a nemohu to pochopit, zvláště když jeho poloha v 13:38 byla v nemocnici a poslední aktualizace v 13:39 ukazuje ho v maloobchodním parku 15 mil daleko. Vím, že na notebooku používal VPN kvůli práci a možná i na telefonu, tak přemýšlím, jestli je možné nastavit VPN tak, aby ukazovala, že je v nemocnici, ale mohl VPN okamžitě vypnout a ukázat svou skutečnou polohu. Nevím, jak jinak to pochopit. Vím, že živá poloha WhatsAppu může ukázat pár bloků vzdálenosti, ale ne 15 mil.
Trochu přeceňuješ schopnosti lidí ![]()