Bohužel moje praxe nepřevádí tento kód na vyšší úhradu pro lékaře. To se ale možná změní v novém roce.
To je ono. Protože jsi onkolog, téměř každý pacient by měl splňovat kritéria složitosti pro nejvyšší E/M kvůli rozhodnutí o chemoterapii, které vyžaduje důsledné sledování, a existuje riziko ztráty končetiny / života.
Fakturuji podle složitosti rutinně - téměř všichni, které vidím, jsou úroveň 5 - to je, co dělám jako standard. Mnoho pacientů, které vidím za den, tráví mnohem více času, než je “jen úroveň 5”. Kód G2212 je přidán za každých dalších 15 minut strávených na kartě (kromě maximální doby na základě nových vs zpětných pacientů, což odpovídá úrovni 5).
Jsem jen chudý rezident, který zná pouze 99213 a 99214.
Můžete se vracet Tam a zpět? Například pokud je potřeba, abych večer předem kontroloval kartu, fakturovat na základě času. Ale pak přepnout na fakturaci podle složitosti u dalšího pacienta?
to už nemůže být použito.
U některých specializací / situací je téměř nemožné dosáhnout úrovně 5 podle složitosti na základě děsivých definic CMS - například vaše podmínky pacientů nejsou okamžitě ohroženy na život nebo nepřipravujete nějakou zachraňující operaci nebo něco takového - takže fakturace na základě času je jediný způsob, jak přesně odrazit, kolik práce bylo na pacienta věnováno. Pokud večer předtím kontrolujete kartu a den po ní píšete poznámku, technicky nesmíte žádný z tohoto času počítat.
pokud trávíte více než 30 minut přezkoumáním karty
Toto se mi vždy líbilo… právník si může účtovat 15-60 minut za 1 minutu práce, zatímco my musíme dělat xx minut, jinak pracujete zadarmo, pokud nesplníte kritéria fakturace.
Google mi říká, že tyto kódy již nejsou v používání.
Ano, můžeme fakturovat podle složitosti, a dělám to, když je to vhodnější. Ale stále to nevysvětluje, proč nemůžeme fakturovat čas mimo den služby, i když na něm pracuji.
5 minut?! Použijte makra.