Dnes ráno jsem se pokusil používat svůj telefon a nereagoval na připojení k domácí Wi-Fi síti ani na mobilní data. Restartoval jsem ho asi 15krát během tří hodin, resetoval nastavení sítě, obecně vše, co mě napadlo, že by mohlo pomoci.
Jako zoufalý krok jsem smazal VPN aplikaci, kterou jsem měl, a najednou telefon opět začal správně připojovat k Wi-Fi sítím. Takže teď přemýšlím, jestli VPN nějakým způsobem nezasahuje do telefonu?
Ano, navíc pokud máte VPN aktivní před resetem a převedete jej na nový telefon, může to ovlivnit připojení k Wi-Fi. Mě se to stalo, odpojení od VPN pomohlo.
Moje VPN často zastaví fungování internetového připojení. Obvykle VPN vypnu, pak zapnu znovu a internet začne opět fungovat. Nevím, jestli je problém s VPN, kterou používám, nebo obecně s VPN, nebo s iOS, ale často se to stává.
Vytvořil jsem VPN pro iOS. Má téměř 700 recenzí. Nikdy jsem si nevšiml problémů, o kterých mluvíte, při připojení. A nikdy mi uživatelé nenapsali na podporu ohledně tohoto problému.
Vyzkoušejte to. Je tam bezplatná zkušební verze. Rád bych věděl, jestli vám to způsobilo stejný problém.