Vím, že někteří Rusové používají Instagram a Facebook s VPN, ale zajímá mě, jestli to znamená, že mohou vidět inzeráty na těchto platformách také. Protože inzeráty pro ruské diváky jsou podle mého názoru blokovány. Může mi to někdo objasnit?
Ano, inzeráty fungují i přes VPN u Instagrama a YouTube, nejsem si jistý u Facebooku.
Ale zatímco můžeme používat YouTube bez VPN, nemůžeme otevřít Instagram nebo Facebook bez ní, protože jsou úplně blokovány Ruskem, takže blokování inzerátů pro ruské návštěvníky je vlastně zbytečné.
Pokud používáte VPN z jiné země, vidíte inzeráty určené pro tu zemi. Nezáleží na tom, odkud provozujete VPN službu.
Ano, inzeráty pocházející ze zemí, ke kterým se připojujete přes VPN.
Ano. Na Instagramu vidím inzeráty podle svých zájmů. Vtipné je, že tady na Redditu vidím inzeráty ve vhodném jazyce podle aktuální VPN připojení.
Mám ultimátní blokátor reklam. A funguje i na FB a Insta :)))
Kámo, je VPN, samozřejmě vidíme inzeráty. Jen z jiné země.
Nebo co je vlastně otázka?
Na Instagramu nevidím žádné inzeráty, ani nemohu nic propagovat.
Stručně: Ano, vidíme inzeráty.
Dlouze: při použití VPN vaše pakety putují přes VPN server a pak na stránku (službu), takže stránka/služba komunikuje s VPN serverem a zobrazuje inzeráty podle informací získaných z lokality VPN serveru. Pokud používám estonskou VPN, dostávám estonské inzeráty, německá VPN mi dá německé inzeráty, a tak dále.
Každopádně použití adblocku částěčně odstraňuje problém.
Používám VPN připojení přes Nizozemsko pro prohlížení Facebooku a YouTube. A vždy používám doplňky (ublock origin v prohlížeči, adaway aplikaci pro mobil atd.) nebo aplikace (YouTube ReVanced pro mobil, smartube pro televizi atd.) k blokování reklam.
Takže žádné inzeráty nikdy nevidím v žádném typu připojení.
Vlastně při používání YouTube bez VPN žádné inzeráty nejsou, to je velká radost. Každýkrát, když zapomenu vypnout VPN, najednou dostanu 2 inzeráty a začnu se sám nadávat.
Pokud jste přihlášeni na FB nebo Instagram, mají více informací než vaše IP, nejsou hloupí, i když někteří inzerenti skutečně nevědí, jak správně cílit reklamu (například současná lokalita může být odlišná od primární).
Když jsem předtím měnil zemi, trvalo jim asi 6 měsíců, než se jejich reklamy znovu správně zaměřily.
Lidé obvykle nastavují VPN na Finsko, Litvu, Lotyšsko, Estonsko, Ukrajinu, Kazachstán nebo Mongolsko?
Diskutoval jsem o něčem v ruštině na WhatsApp… Následující den mě zasáhly nějaké inzeráty na Facebooku. Všechny byly v angličtině. Lol?
Netuším, moje je nastavena na “nejbližší lokalitu” lol
Kteroukoli chtějí, osobně používám Indickou IP.
- EU jako Nizozemsko, Německo, Finsko, Švédsko. Rozhodnutí závisí na rozložení síťových poskytovatelů, například: pokud můj provider připojuje k Fiord.net, pak nejrychlejší VPS servery budou v Baltských zemích, Finsku, Nizozemsku.
- USA pro používání moderních AI služeb jako ChatGPT, Midjourney atd. a streamovacích platforem jako Netflix, Spotify atd.
Proč tento seznam? Je tu spousta dalších zemí, do kterých lze nastavit VPN, včetně Švýcarska, Rumunska, UKE, USA, Kanady a celé řady dalších.
Kterou VPN používají hlavně Rusové?
Předpokládal bych, že čím blíže je země k Rusku, tím rychlejší je rychlost. Také pokud nastavíte lokaci, kde se nemluví rusky, budete cíleni na videa, obsah a inzeráty v jiném jazyce. Nevím, kolik jazyků průměrný Rus mluví.