Mohl by někdo objasnit něco pro mě:
Představme si, že používám VPN klienta na počítači a můj telefon je připojen ke stejné síti (přes Wi-Fi).
Ohrožuje můj telefon “moje připojení” k VPN serveru, nebo je to nesouvisející a nelze to vystopovat v provozu mého počítače?
Veškerý provoz z vašeho PC bude zašifrovaný a bezpečný. Veškerý provoz z vašeho telefonu nebude zašifrovaný.
Takže ne, neohrozí připojení PC
Pokud by váš telefon něco kompromitoval, pravděpodobně by se to rozšířilo přes Wi-Fi a ne přes VPN tunel/účet. Nebo Bluetooth, pokud má vaše počítač nebo něco jiného kromě telefonu Bluetooth. Bylo by méně pravděpodobné, že to souvisí s VPN. Není to však nemožné, možná VPN, kterou používáte, má možnost propojit zařízení přes VPN, což je možné. Nebo pokud je VPN služba nezabezpečená, jednou jsem spustil Angry IP scanner na, no ne hlavní VPN, ale nebylo to ani neobvyklé, a mohl jsem vidět ostatní klienty v místní síti VPN serveru. Software vždy potřeboval jen 1 pravidlo iptables, aby to zabránil.
Také někdy i velké VPN omylem obejdou firewall na vlastním Windows stroji klienta.
Útoky přes místní sítě jsou mnohem jednodušší než pokus o hackování velkého VPN serveru. Proto pokud by váš telefon byl již kompromitovaný, může to aktivovat Wi-Fi anténu a začít skenovat/útočit na Wi-Fi. Bluetooth je také zranitelnější než moderní Wi-Fi protokoly.
V teorii, možná
Nezašifrovaný provoz z vašeho telefonu by mohl být přiřazen k vašemu IP z routeru
Je stále možné zjistit, které stránky jsou navštěvovány přes VPN
Pokud používáte na PC vysoce podezřelý/nelegální obsah, existují techniky, které ho mohou spojit s vámi v reálném životě, nebo alespoň s vaším routerem
VPN spojení běžící na routeru s kill switch by bylo mnohem lepší
Uvažuji jen o situaci, kdy bych VPN neprovozuju.
Nebo nějaké jiné zařízení (možná IoT, chytrá domácnost) VPN nepoužívá.
Díky, VPN router se jeví jako dobrý nápad.
Bohužel zatím nikoho, kdo by s mým nastavením pracoval, jsem nenalezl.
No jo, pokud přihlásíte vaše VPN a Google účet na stejném zařízení, Google bude vědět, že používáte VPN. A pravděpodobně i kterou.
Přihlášení k účtu Google na zařízení s nebo bez VPN má stejný efekt. Google bude vědět, kdo jste, a není příliš důležité, kde jste přihlášeni, nebo nejste.
Pokud je vaším cílem Google, VPN není řešení