Řekněme, že jsem omylem zabil domácího mazlíčka platyposa. Přikryl jsem všechny důkazy, ale cítím se provinile, tak se přihlásím do Tor, navštívím SecretQuestions a zeptám se: “Omylem jsem zavraždil domácího špióna. Jak mu to mohu vynahradit?”
Můj soused se zbláznil. Obdrží soudní příkaz, aby policie zabavila mou historii od ISP. Bude schopna vidět, že jsem zveřejnil výpověď, která svědčí o mé vině? Nechci být popravován za obyčejného platyposa…
Pro jistotu se ptám přátelsky
Budu se smát, doufám, že jsi nezabil toho chudáčka, ale ne, ISP nemůže vidět žádný provoz, který vstupuje nebo opouští váš počítač nebo telefon, pokud se připojíte k VPN nebo používáte prohlížeč Tor. Viděli by (nejsem si jistý, jak je to reprezentováno jim) že jste se buď připojili k VPN nebo používáte Tor síť, ale nikdy obsah uvnitř
Myslím, že mohou vidět, že používáte Tor, ale nemohou vidět, co jste na něm dělali.
V případě Tor uvidí, že jste připojeni k uzlu Tor (první ze tří, které se používají k navázání spojení s cílovým místem), ale neuvidí odeslaná data ani cílové místo vašeho spojení. Nemohou však sledovat pakety vašeho spojení po prvním uzlu, protože je zná pouze váš klient Tor, takže ISP nemůže „sledovat“ vaše pakety a tudíž nezná cíl vašeho spojení.
Mohou vidět pouze to, že jste se připojili k Tor. Pokud by mohli vidět, co děláte, zcela by to zničilo smysl Toru.
Pokud nechcete, aby to vůbec viděli, použijte Tor Bridge.
Mysleli byste, že Doofenshmirtz by už toto věděl.
Pokud nepoužíváte bridge, uvidí, že jste se připojili k uzlu Tor. Pokud přesně vědí, kdy se někdo připojujue k SecretQuestions, mohli by udělat nějakou korelaci provozu a vidět, že jste se připojili k nějaké stránce přes Tor ve stejnou dobu. Pokud je však SecretQuestions skrytá služba, nikdo neví, jakou skutečnou IP má, takže ji nemohou tak snadno sledovat.
Pokud používáte bridge, zejména přes přenositelné transporty, pak nevědí jistě, že jste se připojili k Tor. Uvidí však, že se připojujete k nějaké IP adrese bez zjevného důvodu, což by mohli hádat, že je to Tor bridge.
Člověče, máš problém? Tvůj vzkaz je trochu divný.
Mohli by vidět, že jsi na reddit a používáš Tor, takže by našli tento subreddit na základě těchto věcí a našli tvůj příspěvek.
Ne, nebudou to moci vidět, je to vlastně smyslem jeho používání 
Viděli by množství přenesených dat, ale to je vše.
Ne, mohou vidět pouze to, že jste se připojili k Tor nebo VPN, nikoliv co děláte za tímto spojení. Viz tento interaktivní průvodce HTTPS a Tor:
https://www.eff.org/pages/tor-and-https
ISP může vidět provoz, který směřuje na VPN nebo Tor, i když je komunikace šifrovaná. Problém s VPN je, že jakmile je váš ISP předvolán a zjistí, že používáte VPN, budou muset být data VPN nařízena, a jste tak snadný cíl, pokud VPN uchovává logy. (a většina z nich ano – i když tvrdí, že ne, nemáte jak to ověřit. Důvodem, proč většina VPN uchovává logy a pak lže, je to, že pokud neuchovávají logy, policie může rozhodnout o zabavení VPN serverů a pokusu o rekonstrukci forenzních dat, což je ekvivalent logů) Přímým použitím Tor zabraňujete této další možnosti zaznamenávání. Navíc, pokud použijete bridge uzly, je těžké dokázat, že vůbec používáte Tor. Shrnutí, jak to funguje, když jsou moje logy:
- Můžu vám říct, že jste použili svůj VPN účet k připojení k Tor.
- Vím, že obsah byl nahrán/stažen přes Tor ve stejnou dobu, kdy váš VPN účet přistupoval k Tor.
To je dost pravděpodobné důkazy k získání soudního příkazu na zařízení, na základě indukce, i když nemohu s jistotou dokázat, že jste přenesli tento provoz. Pokud provedu forenzní analýzu všech zařízení ve vašem vlastnictví a najdu stejný obsah, uhodnete co? Prásk vydává.
To je zvlášť důležité, protože podle zákona USA, pokud policie nezákonně odposlouchá známé VPN, nemůžete tvrdit, že máte porušení 5. dodatku, protože nevlastníte VPN a nemáte právní postavení, abyste uplatnili nárok týkající se prohledávání VPN. Z tohoto důvodu policie v USA běžně sledují VPN servery, aby zjistili, kdo k nim připojuje. Odtud je to jen otázka počkání, dokud nespolkáš, a většinou to uděláš. Použitím VPN v podstatě předáváte míč vládě na začátku hry.
No teda! Takže můj soused nemůže dokázat, že jsem to byl já! 
… cink myslím, že to je dobré. Díky za odpověď.
Takže vlastně Tor je bezpečnější než běžná VPN - protože dostanou adresu VPN (a mohou na základě předvolání jednat s logy a informacemi atd.) - ale přes Tor je vše nepolapitelně ztraceno po zavření prohlížeče. správně?
Ztratil jsi tohle \
^^ Aby se zabránilo dalším ztrátám končetin na Redditu, správně unikni paže a ramena psaním shrug jako ¯\\\_(ツ)_/¯ nebo ¯\\\_(ツ)\_/¯.
^^Klikněte sem pro více důvodů