Dobře, takže jsem došel k tomuto závěru, zeptal jsem se, proč se nemohu připojit peer-to-peer s jedním konkrétním kamarádem bez ohledu na to, co dělám, od port forwarding po přidání konzole do DMZ.
Nicméně, jiný náš kamarád, který má také stejný ISP, se s ním může připojit bez problémů.
Pro reference, velmi nápomocný uživatel z tohoto subreddit mi pomohl přesně určit problém, řekl mi, abych pingnul IP adresu kamaráda, řekl mi, abych provedl trace route, a na základě výsledků, které oba selhaly, se mě zeptal, jestli jsou naše veřejné IP podobné, což je pravda, naše veřejné IP adresy jsou podobné, zeptal se mě na název ISP, který jsem mu poskytl, a přečetl si politiku a řekl mi, že můj ISP nepovolí peer-to-peer spojení, pokud jsou oba v téže podsíti.
Řekl, že jediný způsob, jak můžeme hrát spolu, je přes VPN, a protože používáme konzole PS4/PS5, konzole nedovolí VPN přes DNS a použití LAN kabelu přes PC na hostování VPN by bylo extrémně pomalé, takže jsem si myslel, že když koupím router nebo nový kabelový modem, který podporuje VPN server, dokážu obejít tento problém a zachovat optimální rychlost sítě.
Necítím se v tomto příliš znalý, moje síťové dovednosti jsou port forwarding a opravdu nevím, který router nebo modem by to podporoval nebo jestli by to vůbec fungovalo, vím, že levné routery jsou mimo hru, protože jsem to právě zkusil a dnes jsem to vrátil.