Nedávno mi VPN spadla přes noc a jedno z mých torrentů uniklo. To je v pořádku, poprvé se to stalo. ISP řekl, abych to už nedělal (Spectrum), a já jsem pokračoval.
Hned poté jsem si všiml následujícího:
Když se pokusím něco torrentovat, všechny torrenty se po asi ~20 sekundách zastaví. To je s PIA VPN zapnutou, kill switch aktivní a všechny testy na úniky jsem provedl, nic neuniká.
Mohu říct, že pokud torrentuji něco jako Ubuntu, stáhne se to v pohodě. Nebo pokud torrentuji z něčeho jiného “legitimního”, vše funguje perfektně. Ale jakmile se pokusím torrentovat z jakéhokoli mého soukromého trackeru, okamžitě se zastaví.
A to vše při běžící VPN.
Mám pocit, že se něco děje. Rád bych získal radu.
Používám nejnovější verze PIA a Deluge.
tvůj ISP nesleduje provoz, tvé soukromé trackery jsou prostě špatné.
To není možné. Musel bys mít nějaký problém s únikem IP při stahování (možná únik DNS nebo IPv6), pokud neunikáš žádné informace, není to možné.
Mohu se domnívat, že tento problém nesouvisí s omezením od TVého ISP, a může jít skutečně o problém s MTU.
Některé routery mají potíže s velkým UDP provozem, což způsobuje segmentaci paketů. To může zpomalit tvou rychlost a v některých případech způsobit kolaps VPN tunelu. Řešením je možnost Použít malé balíčky v pokročilých nastaveních aplikace, ale velmi by pomohlo vidět debugovací log pro potvrzení.
Nepamatoval jsem si, že Deluge měl v minulosti nějaký problém s úniky??
Jak je možné, že soukromé trackery způsobí, že můj provoz klesne na 0 po 20 sekundách? A–toto se předtím nedělo, z nich tahám 10-20 Mbps.
Mám IPv6 vypnuté na systémové úrovni. A je to možné, protože se to děje právě teď.
Mohu nahrát video na YouTube, pokud je třeba, ale děje se to.
Toto vyřešilo problém. Díky.
pokud testujete DNS úniky na více stránkách a nevidíte žádné úniky, nic neuniká. také ISP prostě nemůže “automaticky vypnout” internet, když stahujete torrent, a nikdo nesleduje veškerý datový provoz každého člověka 24/7.
zmenši své DNS na 8.8.8.8 a vymaž cache. OpenVPN je opravdu bezpečný, jinak nemohou vidět tvůj provoz.