Mohu se připojit z iPhonu k OpenVPN serveru běžícímu na pfSense CE 2.7.0 pomocí aplikace OpenVPN na telefonu. Když jsem připojen z telefonu, mám přístup k lokální síti LAN a mohu se připojit ke svým interním serverům běžícím na lokální síti LAN z iPhonu. Ale nemohu přistupovat k internetu (například google.com) z iPhonu, když je telefon připojen k OpenVPN serveru na pfSense. Co může být špatně s mým nastavením?
Můj odhad je, že je nastaveno směrovat veškerý provoz přes VPN, ale VPN IP, kterou vaš telefon dostal, není povoleno komunikovat s DNS pfSense nebo s odděleným DNS uvnitř vaší sítě.
Můžete zkusit pingnout IPv4.google.com, když jste na telefonu a připojeni k VPN, což pravděpodobně selže, a pak pingnout 4.2.2.1, což by mělo uspět. To ukáže, že provoz běží, ale DNS nemůže rozpoznat nebo obsloužit požadavek z iPhonu.
Je OpenVPN nakonfigurováno tak, že směruje veškerý provoz přes VPN? Možná problém s DNS při připojení k VPN. Zkontrolujte, jestli funguje řešení názvů zadáním pingnutí na hostitele z internetu?
Myslím, že jsem musel povolit, aby moje VPN síť mohla používat DNS.