Titulek. Hypotetická otázka - řekněme, že někdo měl letní dům a Fios TV v trvalém bydlišti - bylo by možné použít VPN k “ošálení” aplikace Fios TV tak, aby si myslela, že ji přistupuji z vašeho bydliště, pokud bych ji chtěl používat na Firestick nebo Roku? Ptám se samozřejmě pro přítele.
Odstupové upozornění - nikdy jsem VPN nepoužíval a nejsem si jistý, jestli je to vůbec možné.
Předem děkuji!
To jsou úplně dvě odlišné věci!!! Mobilní aplikace FIOS vám ukáže televizi kdekoliv. “Streamovací aplikace” FIOS je úplně jiná a vyžaduje samostatný poplatek.
Dalo by se to udělat, ale ne tak snadno. Také bych pochyboval, že sledování televize by za to stalo. Předpokládal bych, že by došlo k zpoždění a zasekávání zvuku a obrazu.
Vyhodit Fios TV a místo toho použít YouTube TV by pravděpodobně bylo lepším řešením. Nebo jen používat jednotlivé aplikace, které mají poskytovatelé sítí, a přihlásit se s vašimi přihlašovacími údaji Verizon by byla lepší zkušenost.
Pokud myslíte VPN server nastavený v bydlišti, teoreticky to možné je, ale nikdy jsem to nikdo nezkusil. Pravděpodobně byste potřebovali mDNS forwarder, aby to fungovalo. Mám doma VPN server, ale aplikace nevidí STBs, když jsou připojeny k němu.
Mám letní dům a FiOS TV v hlavním bydlišti. VPN nepoužívám.
Na našem letním domě používáme anténu na místní kanály a přihlásíme se do samostatných streamovacích aplikací na Roku nebo Firestick s naším přihlášením Verizon FiOS. ESPN, Fox News, CNN, FX, CBS Sports Net, Fox Sports, History channel, Food network atd. fungují dobře.
Funguje to s několika výhradami:
-
Nemohu sledovat místní sportovní kanály z domova na dálku, protože nemají žádnou aplikaci pro Roku nebo Firestick, a nemají vysílání přes webový prohlížeč, které bych mohl přetáhnout z telefonu.
-
Nemůžeme sledovat místní kanály z hlavního bydliště na dálku živě. Není dostupné, pokud se přihlásíte do aplikací NBC, CBS, ABC, Fox apod., nebo pomocí aplikace Verizon FiOS na mém telefonu.
Toto by mohl být případ, kdy by VPN mohla být užitečná, ale pouze pro místní zprávy nebo pokud se v neděli vysílá jiný NFL zápas.
-
Nemohu sledovat domácí DVR vzdáleně pomocí aplikace Verizon FiOS na telefonu nebo tabletu. Není dostupné.
-
Discovery nemá dohodu o streamování s Verizon, takže se nemohu přihlásit do aplikací Discovery na mém Roku nebo Firesticku. Většina obsahu Discovery je nyní na aplikaci Max, takže pro nás to není velký problém, protože máme Max.
Dříve jsme měli Sling Box pro přenos našeho FiOS kabelového boxu přes internet na telefon, tablet, počítač nebo Firestick. Rozhraní bylo trochu pomalé, ale fungovalo skvěle na našem letním domě. Dokonce jste mohli sledovat DVR. Sling přestal podporovat Sling Boxy asi před rokem, vypnuli cloudové servery, které to celé spravovaly, a zničili všechny boxy, na které dosáhli přes internet. Gggrrr..
Krátká odpověď je ne, dlouhá je ano, pokud rozumíte podsíťím.
Všechno, co běžně sledujete mimo svůj dům (což je dost), by bylo vaše limitem. Pokoušet se oklamat zařízení, aby si myslelo, že jste ve stejné podsíti jako váš Verizon DVR, atd., by přesáhlo možnosti ne-IT profesionála.
Ano, funguje to, už jsem to zkoušel. Musíte vytvořit pseudo vazbu nebo L2TPv3 spojení zpět k LAN, na kterém je váš hlavní Fios box.