Momentálně si nemohu dovolit VPN, ani levnou. Jsem v USA, pokud to má nějaký vliv.
Pokud si můžete dovolit 3,50 $ měsíčně, postavte si vlastní VPN řešení na AWS Lightsail pomocí Wireguard. Nebo…
Rozdělte si 5$ měsíčně mezi pár kamarádů a máte vystaráno.
Nejspolehlivější důvěryhodné proxy servery poskytují VPN poskytovatelé jako součást ceny VPN služby. Ačkoliv proxy nejsou tak bezpečné jako VPN, mají výhody, které jsem využíval po mnoho let místo VPN. Jednou z největších je, že můžete směrovat pouze torrentový provoz přes proxy, zatímco zbytek systému funguje normálně. Někteří poskytovatelé VPN nabízejí split tunneling, což vám umožní směrovat pouze torrentový provoz přes VPN.
Jak zmínil jiný komentující, port forwarding je v torrentování důležitý, ale není nezbytný. Měli byste se také podívat na Windscribe, který má bezplatnou verzi s omezeným provozem, ale nabízí port forwarding.
Vím, že to přímo neodpovídá na otázku, ale bezplatná zkušební verze ProtonVPN je skvělá. Stejná renomovaná společnost, která vyrábí ProtonMail. Zdarma verze nepodporuje P2P služby, proto je potřeba zkušební verze. Jakmile/ před tím, než skončí, si vytvořte nový účet (nebo kdykoli budete znovu torrentovat s VPN). Ani není potřeba platební karta.
Tento návod vás krok za krokem provede nastavením bezplatného VPS pro Pi-hole a WireGuard VPN.
Sám to tento víkend vyzkouším.
Lepší je použít bezplatnou verzi ProtonVPN. Nebudeš mít port forwarding, takže nebudou příchozí připojení, což sníží rychlost stahování, ale to nebude mít ani proxy a je to mnohem bezpečnější než jakákoli proxy služba.
V Linuxu je velmi snadný a praktický způsob, jak směrovat pouze torrentový provoz přes VPN, použití síťových namespace (netns). Viz tato stránka pro instrukce. Napsal jsem rychlý skript pro nastavení namespace a připojení k ProtonVPN (doporučuji používat firejail k spuštění qbittorrent po tomto, protože nemusíte používat sudo a zachováte si environmentální proměnné, takže byste používali firejail --noprofile --netns=[vpn namespace zde] qbittorrent)
Nejsem si jistý, jestli mají Windows nebo MacOS podobnou funkci. Myslím, že je to lepší volba než split tunneling, protože nemůžete být jistí, ke čemu se připojíte. (alespoň podle mého vědomí)? S tímto je celá aplikace připojena k VPN.
Takže říkáš, že připojení přes proxy server omezuje tvou schopnost navazovat připojení, jako bys byl za NAT firewallem neportforwardovaného VPN serveru? Věčně jsem si myslel, že porty jsou přesměrovány přes proxy. Není to právě proto, že vedle názvu serveru je pole pro zadání portu konkrétního typu proxy (1080 pro Socks5, 80 pro http, atd.), ale moje chápání může být úplně špatné, tak mi prosím pomozte.
nikde neříkají, že neukládají záznamy. Vypadají podezřele i v jiných ohledech. A vypadáš taky jako bot.
Ne díky. Myslím, že nebudu.
V kostce: Ne, mýlíš se, proxy obvykle port forwarding nemá. A ano, proxy lze v určitých ohledech přirovnat k NAT (alespoň co se týče port forwarding, i když u NAT lze porty přesměrovat pokud chceš).
Delší verze: Porty, které zmiňuješ, se používají k tomu, aby bylo možné používat různé proxy pro různé protokoly, například Proxy A pro http provoz a Proxy B pro Socks atd. Tyto nemají nic společného s příchozími porty, které se používají torrentovým programy k navazování příchozích spojení s ostatními systémy.
Obecně vzato, to není tak velký problém. Bylo by ideálnější mít otevřené příchozí porty, ale použití DHT protokolu v qbittorrent umožňuje trochu seedovat i bez mapovaných příchozích portů.
Uprava: Pokud chceš vědět víc. https://en.wikipedia.org/wiki/Proxy_server