Mohla bych použít VPN ke obchodování z jiné země?

Bydlím v USA, konkrétně v New Yorku, kde jsou velmi vysoká omezení obchodování s kryptoměnami. Takže jsem se ptala, jestli bych mohla použít VPN a dostat se například do Rumunska nebo někam jinam a obchodovat bez KYC. Zaradilo by moje peníze do Rumunska? Právě se učím o kryptoměnách, takže toho dnes moc nevím, jak to funguje, a jestli bych to v teorii mohla udělat tak, aby to fungovalo.

Nechci posílat peníze do Rumunska.

Jen mám problém, protože nechci sdílet žádné důležité osobní údaje, protože si myslím, že celý smysl kryptoměn je anonymita.

Ne.

Nechtěla bych riskovat své investice. Burza může zablokovat tvůj účet.

Tvá zvolená burza tě může označit a zablokovat účet.

Já bych to nedělal. Mohli by ti zablokovat účet pro tvou bezpečnost, protože by to bylo považováno za anomálii, pokud bys například běžně obchodoval z Německa a najednou bys byl v USA. Nemohou poznat, jestli jsi to opravdu ty nebo někdo, kdo získal přístup k tvému účtu. Pokud budeš takto pokračovat několikrát, systém to může považovat za podezřelé a účet ti mohou zamknout. Hodně štěstí s vysvětlováním na jejich podpoře.

Ano, VPN skryje místo, odkud obchodujete, pokud na platformě není KYC, tak vás nemohou poznat, že jste z USA.

Vaše peníze nejsou v žádné konkrétní zemi. Jsou na blockchainu, rozloženy po celém světě díky validátorům.

Dejte si ale pozor. Tyto časy jsou těžké a musíte být obzvlášť opatrní při výběru burzy.

Edit: Plánujete koupit kryptoměny za fiat měnu? Pokud ano, je otázka, jak přidat hotovost na burzu. Také bych byl velmi opatrný s fiat vklady, které nepožadují KYC.

Ano, můžete to udělat tak, jak navrhujete. Je to ilegální, ale ano, můžete; ale nedivte se, pokud vás v budoucnu zatknou američtí orgány.

Stále jsem se dnes dozvěděl o kryptoměnách… jaký je nejlepší způsob, jak začít s nelegálními transakcemi?

Také, na jaké omezení v USA se odkazujete?

Nedoporučuji to, ale myslím, že lze použít burzu bez KYC s VPN.

Blockchainy jsou rozprostřeny po celém světě. Neexistuje jedno místo, kde by vaše peníze mohly být fyzicky lokalizovány v decentralizovaném blockchainu. To je jiné u centrálních burz, kde jsou registrovány.

Teoreticky možné, ale jak už říkali ostatní, buďte opatrní a čtěte podmínky služby burzy, které dodržují, nebo vás mohou zablokovat nebo zadržet prostředky, když zjistí, že používáte VPN.

Prostě to dělejte tak, jak lidé dříve před burzami. Používejte P2P. Některé možnosti jsou Local Bitcoins nebo Local Monero. Po vkladu je možné tyto tokeny vyměnit za cokoli chcete.

Problém je, že většina vkladů a výběrů potřebuje informace o vašem bankovním účtu nebo PSČ kreditní karty. To jim říká, kde se nacházíte. Tady se nejčastěji platí daně.

Můžete a měli byste mít studenou peněženku s klíči pro to, co nechcete ztratit na teplé peněžence. Kde je ta peněženka registrována je na vás.

Tato komunita je známá tím, že propaguje VPN, co se stalo? Lol, ale vážně, myslím, že po kolapsu FTX a Krakenu se zvýšilo geofencing. Většina jiných burz nyní dodržuje pravidla. Takže krátká odpověď je, že byste to mohli zkusit, ale s největší pravděpodobností to nevyjde.

OP, Andrew Tate je v Rumunsku, možná bych se ho mohl zeptat? :laughing:

Můžete, jen nepoužívejte centralizované burzy.

Uchovejte si své klíče.

Nikdo vám nemůže zabránit, pokud to uděláte.

Ano, celé smysl kryptoměn je svoboda jednotlivce od vlády.

Lidé používají centralizované burzy, protože se jim líbí kryptoměny, které neřeší škálovatelnost, tak pokud nebudete používat burzu, držte si coin s nízkými poplatky.

Ano, myslím, že nakonec nebudu. Ale byla to myšlenka.

co když koupím kryptoměnu a pak ji přemístím do jiné peněženky? Mohli by softwareové účty označit můj účet? Pokud by mě označili, zablokovali by mi přístup ke kryptoměnám?

jak by věděli, že mají zablokovat můj účet?

zkoušel jsem to. Většina z nich není dostupná v NY kvůli omezením.

eh. Jsem chudý teenager, pravděpodobně investuji tak 10 dolarů. Takže říkám, že to bude sud zábavy u soudu.