Před pár týdny výrazně klesla rychlost internetu na mém notebooku a zdá se, že je omezena na přibližně 50 Mbps, zatímco dříve bylo 500 Mbps. Je to jen na mém notebooku, ostatní zařízení fungují v pořádku.
Týden před Vánoci jsem měl mnohem rychlejší připojení. Fungovalo skvěle, ale všiml jsem si, že někdy, když zapnu notebook, je rychlost pomalá, tak jak jsem popsal. Myslel jsem, že je to chyba routeru, restartoval jsem ho a vše fungovalo znovu bez problémů.
Před pár týdny to zase zpomalilo, opět okolo 50 Mbps. Restart to vyřešil, ale rychlost se po chvíli vrátila. Po několika pokusech jsem si uvědomil, že problém má jen můj notebook a že odpojení a znovupřipojení k internetu na něm přinese stejný výsledek, na chvíli se to zlepší a pak se zase sníží na 50 Mbps, aniž by bylo potřeba router restartovat. Tento problém jsem s notebookem vydržel dva dny, pak se zdála, že se vše spravilo samo a šlo to normálně. O něco víc než týden zpět se to stalo znovu, ale tentokrát odpojení a znovupřipojení nezabralo ani na krátkou dobu. Myslel jsem, že se to samo zlepší za den nebo dva, ale stále nic, což je velmi frustrující.
Den před prvním poklesem rychlosti jsem si všiml, že Avast SecureLine VPN se aktualizoval. Tato VPN je předinstalovaná na notebooku a nikdy jsem ji nepoužíval, je stále odpojená a vzpomenu si na ni jen při aktualizaci, kdy si na ploše udělá zástupce, který pak smažu. Mám podezření, že tato aktualizace může být příčinou, ale nenašel jsem nikoho se stejným problémem, a několik lidí hlásilo úplnou ztrátu internetu po odinstalaci Avast SecureLine VPN, což mě trochu odrazuje od její odinstalace, pokud to není ten problém. Také jsem začal dostávat oznámení od Avast, což předtím nebylo, a to je další důvod, proč si myslím, že může být příčinou.
Jakákoli rada by byla velmi vítána.