Mnozí z vás se ptají na své předplatné Google One

Mnozí z vás se ptají na své předplatné Google One

Po používání Gmailu od jeho spuštění a být jedním z těch, co nemazou emaily, nemám na výběr než platit za Google One.

Bylo to relativně levné, ale tentokrát mi přišel email s drastickým zvýšením ceny, takže budu brzy muset začít emaily mazat.

Jsem velký fanoušek Pixel, mám kompletní ekosystém Google: Google Home, Pixel 8 Pro/Pixel Watch/Pixel Buds Pro/Pixel Tablet, HP Chromebase a spoustu Chromebooků.

Nenechání VPN od Google mě opravdu rozrušilo. Tak moc, že jsem je několikrát kontaktoval a začínám mít pochybnosti o Pixelu jako celku.

Chci, aby Pixel uspěl a dařilo se mu, ale jejich argument “Není dost uživatelů” platí i pro mnoho jiných produktů. Co dál? Chromebooky? Telefon Pixel? Zařízení Google Home?

Google zachází se všemi svými službami jako s oddělenými investicemi. ALE MUSÍ začít sledovat, jak to ovlivňuje uživatele a jak produkty vzájemně interagují. Musí se podívat na velký obrázek, což je jejich ekosystém!!!

Doufám, že Rick Osterloh přečte mé komentáře a v podniku vytvoří pozitivní změny. Produkty/služby musí být pečlivě spravovány a rozvíjeny. Někdy je třeba čas na vývoj.

Nemyslím si. Platím za úložiště, to se nezmění. Nikdy jsem nic jiného nepoužíval.

Ale také platím za nejnižší úložiště, protože mám Pixel 1, který používám zdarma pro zálohu fotek.

Uvažuji o přechodu na Proton Unlimited a zrušení několika samostatných předplatných.

Ačkoliv jsem velký fanoušek Pixel a funkcí přístupnosti od Google, začínám být otrávený tím, že se náhodně ruší a znovu zavádějí různé věci roky později. :man_shrugging:t4:

Už několik let platím za nejnižší úroveň, rozhodně toho nelituji, je to dost levné, aby jsem na to nemusel myslet.

Používám to na úložiště a považuji to za cenově rozumné. Kdybych chtěl přejít na osobní cloud, líbí se mi jednoduchost a snadnost běžného cloudu.

Neplánuji své předplatné rušit. Plán 2TB (ne AI verze) je skvělý, sdílím účet s 5 členy rodiny a to je pro nás víc než dost místa, VPN pro mě nikdy nebyla rozhodujícím faktorem.

Měl jsem první Pixel s neomezenou úlohou fotek. Neuvědomil jsem si, že se toho vzdávám, když jsem přešel na 3XL.

Vůbec ne. To je místo, kde má rodina své cloudové úložiště.

Pořád jsem mazal emaily, protože jsem si myslel, že je nebudu potřebovat. Většina mých emailů od Googlu je teď jen Spam. Není to ani od lidí. Je to jen reklama, to všechno, co dostávám. Ani nevím, jak jsem se na ně dostal. Některé emailové seznamy, které mi neustále posílají emaily znovu a znovu.

Hardwarové předplatné by bylo špatné pro životní prostředí a nepomohlo by jejich tvrzením o dlouhotrvajících zařízeních.

Měli by zahrnout YouTube Music/Premium do jednoho tarifu. Přidali jen AI tarif a předstírají, že se z toho budou těšit běžní lidé.

Apple One zahrnuje další věci jako Fitness, TV+ a Music. A navíc neomezené kamery HomeKit, vlastní emailovou domenou, relay adresy a dvojitý VPN, který Apple nedokáže sledovat.

S vymizením VPN funkce rozhodně zpochybňuji své předplatné.

Teď dokonce titulky článků chtějí, abychom o nich přemýšleli sami…

Jsem spokojen platit, ale chci více tarifů. Nemělo by se z 200 GB přeskočit rovnou na 2 TB. To je směšné.

V Gmailu
Hledat: nepřečtené
Vybrat vše
Smazat

Odebírám jen nejnižší tarif, protože zálohování WhatsApp není započítáno do kvóty.

Jinak najdu větší využití ve službě O365 s 1TB OneDrive. Můžu si ho pořídit levněji na osobu, zvlášť pokud najdu někoho na sdílení rodinného plánu. Kdyby jen Microsoft také vyráběl alespoň rozumný PDF editor…

Problém je, jak těžké Google dělá věci smazat z disku na telefonu, když nechcete kliknout hodiny. Můj Pixel 7pro má přes 100 GB volného místa – kdybych si mohl stáhnout fotky a videa, opravdu bych se o ně nestaral, že jsou v cloudu. Místo toho žiji s 13 GB nebo více rok co rok, s neustálou hrozbou, že nebudu schopen přijímat emaily.

Vím, že bych to mohl opravit, ale je to taková bolest hlavy a jsem naštvaný, že to dělají schválně.