Meraki klient VPN nefunguje?

Všichni uživatelé momentálně selhávají při autentizaci…

Právě jsem obdržel 4 hlášení od 3 různých klientů.

Otestoval jsem všechny VPN připojení, která jsem měl nahraná na notebooku, a nikde to nefunguje.

Stejně tak. Všichni uživatelé dostávají tuto chybu. Je to stejná jako s kb509543, ale ten patch není nainstalován.

“Pokoušení o připojení L2TP selhalo, protože bezpečnostní vrstva narazila na chybu při počátečních jednáních s vzdáleným počítačem”

Aktualizace: 16.16 byla nainstalována na mém MX85 včera večer. Byla nainstalována i u někoho jiného?

inženýrství je si vědomo a pracuje na řešení

rymiles

Zaměstnanec Meraki

https://community.meraki.com/t5/Security-SD-WAN/VPN-Connection-Issue-remote-computer-did-not-respond-in-a-timely/m-p/142167

To je opět offline FYI

Aktualizace od zaměstnance Meraki:

Hej všichni,
Přidali jsme nějaké změny a začínáme vidět, že věci se začínají normalizovat.
Další aktualizace budou následovat.

Stejně tak. Zasekávám se u ověřování uživatelského jména a hesla. Existuje stránka stavu Meraki, kterou můžeme sledovat pro takové výpadky, nebo mám prostě čekat tady? :slight_smile:

Možná konečně zavádějí nativní MFA. Lol vím, je to dobrý vtip.

Zaměstnanec Meraki reagoval na jejich fóru: “Momentálně máme problém s Meraki Auth na naší straně… Jsme si vědomi problému a pracujeme na jeho co nejrychlejším vyřešení”

https://community.meraki.com/t5/Security-SD-WAN/VPN-Connection-Issue-remote-computer-did-not-respond-in-a-timely/m-p/142167\n
Také zavolali na podporu Meraki a řekli, že je výpadek.

Rychlá aktualizace z oficiálního vlákna (Meraki Status):

Hej komunit počátek,

Rychlá aktualizace ohledně rozsahu

Potvrdili jsme, že problém způsobuje zpoždění při načítání konfigurací pro všechny typy produktů a ovlivňuje klientské VPN s Meraki Autentifikací na MX. Meraki Autentifikace na MR by v tuto chvíli neměla být ovlivněna.

Zůstaňte naladěni na další aktualizace.

#Užitečné

Opraveno od dnešního rána, ale Meraki má údajně opět problémy. Stejná chybová zpráva jako dříve…

“Připojení bylo ukončeno, protože vzdálený počítač neodpověděl včas.”

Stejně tak, všichni uživatelé

Výpadek pro všechny klienty používající Meraki Cloud Authentication. Radius autentifikace funguje správně.

Stejně tak já, máme problémy všude.

Mám otevřený případ u podpory Meraki od 9:50 EST. Nedaří se mi potvrdit, že je to na jejich straně…

Stejně tak, ale na žádné stránce stavu není nic vidět?

Někdo si myslí, že je zvláštní, že tohle vůbec existuje?

Stejně tak, právě jsem otestoval nějaká VPN připojení a nic nepřichází na náš radius, navíc na meraki dashboardu se zobrazuje

“Všimněte si, že momentálně máme problémy s Meraki
Autentizací. Tento problém je označen jako Sevéria 1
a pracujeme na jeho vyřešení. Budeme vás informovat, jak se věci vyvíjejí.”

Někteří naši klienti mají znovu offline VPN, i když se dříve vrátili do provozu.

Stejně tak problém u nás. Meraki Cloud authentication je dole.