Mám Starlink a potřebuji VPN, abych mohl vzdáleně přistupovat k Plexu kvůli tomu, že Starlink nemá statickou IP nebo Port Forwarding či něco takového. Fungoval by Mullvad VPN na vyřešení toho?

Výzkumu této problematiky jsem se věnoval docela dost a snažil jsem se najít VPN nebo program, který by mohl tento problém vyřešit.

Tailscale je vaše odpověď, pokud ho můžete nainstalovat na klienta.

Ale pro klienty, pokud podporují IPv6 a povolíte ho v nastavení, měli by být v pohodě.

Jinak budete potřebovat cloud VPN gateway s port forwardingem - složitější, ale možné.

Starlink má IPV6 a můžete používat dyndns

Moje firma nám nasazuje Zscaler jako klienty a funguje to opravdu dobře i za zhoršených podmínek Starlinku. Na předchozím poskytovateli - HughesNet - to neumělo vůbec.

Edit (2. - Grammarly zvoralo první) Zapomněl jsem říct, že 70% práce je z domova.

Edit (3. - Omlouvám se, že jsem si neuvědomil, že se snažíte telefonovat domů. To bude pravděpodobně složité.

Chcete povolit vzdálený přístup ke svému Plex serveru, který je doma na Starlinku, když jste vzdálený

Váš problém je tento část průvodce vzdáleným přístupem k Plexu
“serverový počítač (soukromý), váš router/modem (veřejný)”
V tom, že váš router není veřejný, protože je stále za cgnat

Takže co musíte prozkoumat, je buď VPN klient Plex do vašeho domácího systému Starlink
Nebo váš domácí systém Starlink vytvoří veřejnou IP adresu přes VPN server někde pro vás

Edit - už vím, co chcete, myslím

Používám Mullvad na to a funguje to dobře

Používám Zerotier pro podobnou aplikaci. Funguje velmi dobře.

VPN používám od Starlink na odchozí směrem domů přes Wireguard a Mikrotik router. Pokud víte, tak víte.

Myslím, že Starlink má IPv6. To by mohlo fungovat.

Některé Starlinky ano. Myslím, že i ten můj má, ale je to dynamická IP, takže se neustále mění a nedovolí Plexu fungovat správně. Proto hledám obcházení.

Omlouvám se. Takže Starlink je můj domácí internet. Rád bych na něm provozoval Plex media server. Chci k němu vzdáleně přistupovat zvenku. Toto jsem předtím nedělal, a snažím se to nastavit.

Jo, nejsem si myslel, že jsi tak jasný

Plex předpokládá, že se dostaneš svému klientovi k veřejné adrese routeru - ale nemáš žádnou

VPN klienti vás obvykle nepomohou

Ještě jsem si nic nezkousel, ale mám v plánu, ale nechci si vylévat srdce, dokud to alespoň nezkusím.

Jo, to dává smysl, chlape. Díky za náhled.