Mám jít s Kaspersky zdarma

Ahoj, mám téměř vypršení platnosti prémiové licence Kaspersky a měl bych jít s jejich bezplatnou verzí nebo si vybrat jinou antivirovou společnost?

pokud se ti antivirová ochrana líbí, není žádný problém pokračovat v používání jejich bezplatné verze, i když má méně funkcí.

pokud chceš alespoň vyzkoušet jiné možnosti, můžeš použít Bitdefender zdarma

Spojuji Defender s volným Malwarebytes (pro ruční skenování)…

pro je zdarma na dalších 6 měsíců, pokud žiješ v USA

nemá to smysl, protože USA to zakazuje, používám Windows Defender s Defender-UI

Používám to, je to OK

Ano, Kaspersky zdarma je v pohodě. Myslím, že když ti končí licence, máš možnost přepnout na jejich bezplatnou verzi.

Asi mě za to budou dřív nebo později podfiltrovat. Lidé říkají, že je to v pohodě, ale já bych to nedoporučoval, nebo upřímně cokoli kromě Windows Defender, VirusTotal a zdravého rozumu. Antiviry jsou velcí spotřebitelé zdrojů a pouze útočí na viry s známými signaturami, což znamená, že cokoli s neznámými signaturami je činí prakticky nepoužitelným. Kasperky je také zakázáno v USA kvůli spolupráci s Ruskem a podezřelým aktivitám. Jsem obor kybernetické bezpečnosti, takže berte moje slova s rezervou, ale většinu času, pokud jste opatrní a neděláte pitomosti, jako instalace cracků nebo klikaní na podezřelé odkazy, nemáte důvod používat antivirový software. Pokud chcete instalovat cracky, před spuštěním jakéhokoli souboru prohledejte ho přes VirusTotal. Nechcete dát podezřelému ruskému softwaru vysoký přístup, většinou kernelový přístup k vašemu systému. Nedoporučuji to, ale nakonec je to vaše volba.

Také jsem si všiml, že v jiné poznámce používáte ghost spectre verzi Windows. Vzhledem k tomu, že nemáte Windows Defender (což je velké bezpečnostní riziko, a spousta herních verzí Windows má děsivou výchozí bezpečnost), měli byste používat Malwarebytes, protože je efektivnější, a to je jediný antivirový program, který bych doporučil.

Použil jsem ho od vydání Kaspersky Security Cloud

Můj Ghost Spectre Windows 10 nemá Windows Defender

Podívej se na Sandboxie Plus a spusť tam svůj prohlížeč. Izoluje jej od zbytku OS. Totéž můžeš udělat i s VLC atd.