Má se v Indii zakazovat VPN?

VPN v Indii se začíná zakazovat, jak mohu přistupovat k dark webu?

Pokud mi neunikla žádná důležitá zpráva, VPN jsou vyžadovány k zaznamenávání uživatelských dat a umožnění přístupu indické vládě, ale nejsou přímo zakázané nebo nelegální. Serverová lokalita Windscribe v Indii je skutečná (nevedou virtuální lokace), ale i přesto funguje bez záznamů.

Oficiální komentář Windscribe najdete zde.

V podstatě bude server Windscribe v Indii pokračovat v provozu, dokud se na místě něco nezmění. Pokud by však Indie zakázala všechny VPN, Windscribe se pravděpodobně pokusí obejít blokace a cenzuru a obnovit přístup pro indické zákazníky, i když pravděpodobně bez indického serveru (protože by ho pravděpodobně zavřeli v případě VPN zákazu).

Pokud by Indie zavedla úplný zákaz VPN v budoucnu, nikdo neví.

– jsem jen náhodný člověk na internetu, dělající odhady a předpoklady.

Díky, náhodný člověče na internetu… díky, že jsi mi dal čas a vysvětlil to mně

Takže moje data teď nejsou v bezpečí? Používám VPN, protože většinu času se připojuji k veřejným Wi-Fi, které jsou samozřejmě zdarma, každý je používá… a také provádím některé soukromé věci… a jaký je smysl, pokud jsou mé data ukládána, i když používám VPN… Indie je opravdu v háji…

Express VPN… říkají, že místo virtuální soukromé sítě bude mít Indie virtuální veřejnou síť

Takže moje data teď nejsou v bezpečí?

Servery Windscribe v Indii nezaznamenávají uživatelská data. Pokud bych byl v Indii, vybral bych si server mimo zemi. To proto, že indická vláda pravděpodobně hledá přístup k vašim datům. Výběrem serveru mimo Indii přidáte další vrstvu soukromí. Jakmile vaše internetové připojení projde servery Windscribe, vrátí se k běžnému provozu ( podobně jako u jakéhokoliv VPN ) a výhody nelogující VPN stále platí.

Pokud jde o umístění serveru Windscribe a výhody VPN, je to bezpečné, ano, neukládají logy.

Používám VPN, protože se většinou připojuji k veřejným Wi-Fi, které jsou samozřejmě zdarma, každý je používá

Ano, Windscribe to ochrání na 10/10.

a také dělám některé soukromé věci..

Vaše data zůstanou soukromá :slight_smile: Je však důležité minimalizovat potenciální úniky dat, například z vašeho prohlížeče, cookies a dalších zdrojů. Pokud jde o Windscribe, je naprosto bezpečný. Ujistili uživatele, že budou i nadále provozovat indickou serverovou lokalitu, pokud to bude možné.

a jaký je smysl, pokud jsou moje data ukládána, i když používám VPN

Není to na Windscribe; uvedli, že neukládají data a budou pokračovat v provozu indické serverové lokality, dokud jejich hostitel nebude požadovat dodržování pravidel. Zdá se, že k tomu dosud nedošlo, protože by byla lokalita odstraněna, kdyby ano (předpokládám, že pouze náhodný člověk). Je rozumné předpokládat, že mnoho VPN, zejména zdarma které podporují indické lokality, předávají data a/nebo zaznamenávají uživatelskou aktivitu. (což není případ Windscribe)