Můžu se připojit k All 4 bez problémů, ale posledních 48 hodin, kdykoliv se pokusím něco přehrát na iPlayeru, mě to zablokuje.
Včera večer jsem to na chvíli rozchodil úplným restartem notebooku, pak připojením přes VPN (scrolloval jsem asi v polovině seznamu serverů místo toho, abych použil defaultní), a poté jsem vymazal všechny cookies, historii, nastavení webu atd z prohlížeče, před tím, než jsem se přihlásil na iPlayer. Tehdy jsem mohl videa přehrát.
Dnes večer jsem celý proces opakoval — ale nefunguje to. Nemocenská stránka ukázala moji IP adresu v Glasgow, ale iPlayer tvrdí, že jsem mimo Velkou Británii.
Zkoušel jsem kontaktovat podporu, ale nepodařilo se mi spojit.
Dělam si legraci, nebo jen chci sledovat staré televizní série z 80. let o Oppenheimerovi, kterou BBC minulý týden zpřístupnilo na iPlayeru? Není to sport nebo něco, co by mělo být dostupné na streamovacích službách mimo Velkou Británii v budoucnu. Nedaří se mi to najít ani na žádných torrentových stránkách.
Může mi někdo osvětlit tuto situaci? Je BBC nějak tvrdší na NordVPN servery v UK?
Napodobil jsem to naposledy před zhruba měsícem a fungovalo to. Zopakoval jsem to dnes a ať dělám, co dělám, nefunguje to.
Vymazal jsem cache/cookies, používal normální UK servery a pak zakryté UK servery, zkoušel v režimu inkognito v Chrome (hlavní prohlížeč), zkoušel jiný prohlížeč a stále nic .
Ještě jsem nezkoušel restartovat počítač. To zkusím. Pokud to stále nebude fungovat, zkusím napsat Nordu a uvidíme, co řeknou a jestli mi mohou pomoci. Možná to můžete zkusit i vy - vím, že jsem to zkoušel i dřív a pomohli mi.
Je to na nic, protože jeden z hlavních důvodů, proč jsem zůstal u Nord, je, že iPlayer fungoval bez problémů.
Kontaktoval jsem jejich podporu asi před hodinou, ale nemohl jsem projít DNS testy na troubleshooting, protože jsem v Severní Americe, je odpoledne a stále jsem pracoval.
Stalo se mi to už několikrát za poslední roky, ale obvykle jsem se dostal přes výběr méně používaných serverů (jako vy, proto používám Nord, protože počet serverů obvykle zaručil, že BBC nemůže zablokovat všechny IP adresy). Tentokrát to ale nešlo.
Jedna věc, na kterou jsem si všiml, je, že tyto incidenty se často stávají během velkých sportovních událostí – myslím, že zhruba 99,999 % uživatelů VPN to používá ke sledování sportu (přiznávám, že i já to občas dělám). S World Cup v Austrálii a na Novém Zélandu tento týden bych nebyl překvapen, kdyby to bylo důvodem.
Zajímal by mě váš názor, jestli se vám podaří to rozběhnout po restartu počítače. Mně to funguje, když zapnu VPN hned po restartu, ještě před otevřením prohlížeče (stále mažu cookies apod. před pokusem o přístup na iPlayer). Obvykle používám Chrome a zatrhnu možnost vymazat nastavení webu v dialogu “Vymazat údaje prohlížení”, včetně cache a cookies.
Pokud máte čas, ocenil bych, kdybyste mi zde dali vědět, co vám poradí support.