Má někdo doma používá ATT fiber a hostí webové služby?

Čekal jsem dlouho a gigabitové fiber je konečně v mém okolí, ale je od ATT, u kterých vím, že první začali s tierovaným internetem a datové limity atd. Mám web na svém spectrum internetové domácí služby a Spectrum na to není moc nadšené. Je ATT stejná? Existují nějaké nevýhody domácího fiber od ATT?

Hostuji webovou stránku za ATT fiber, ale používám cloudflare tunely, což znamená, že na routeru neotevírám žádné porty. Nevím o žádném případě, že by ATT zakázali zákazníkům kvůli hostování webu, ale vím, že blokují SMTP (port 25) kvůli spamu.

Na domácím účtu mám potřebný box bgw320 a používám IP passthrough režim k mému skutečnému routeru.

Funguje to téměř vždy dobře, ale občas můj router ztratí DHCP leasing od ATT boxu.

Neřekl bych, že na tom budu provozovat firmu.

ATT Fiber není to stejné jako mobilní síť. Je zcela bez datových limitů a jediným omezením je, že nemůžete úplně používat svůj vlastní router. Není tak skvělý jako Sonic, ale je to podstatně lepší než všechno ostatní. Docela cenově dostupné. Obvykle nemá smlouvu.

ATT fiber doma.

Mám Plex server. Nejsem si jistý, jestli to počítá. Nesnáším modem, který ATT posílá, a mám ho DMZ, pak mám své vlastní Ubiquiti zařízení. Používám to k otevření potřebného portu. Práce pro lidi, se kterými to sdílím, neměla žádné problémy.

Jinak se připojuji přes VPN do své sítě a používám Afraid FreeDNS pro Dynamic DNS hosting. To fungovalo skvěle.

Pokud hostujete pro zákazníky a dostáváte zaplaceno, nedoporučuji to. SLA s rezidenčními nabídkami není dostatečné, hostil jsem pre-prod prostředí pro zákazníky několik let z domu, ale přesunul jsem se do datacentra, když jsem začal pracovat na produkčních workloads. Momentálně mám mesh 6 ISP, 2 uplinky, které jsou load balancované a NOC může přesunout zátěž na kterýkoli ISP, pokud dojde k problémům. Nemohl jsem to rozrůst přes sebe, ale vydělává to slušné peníze s tím, jakou práci do toho dávám.

Získejte SOHO účet s statickou IP.. Veškeré TOS otázky zmizí.

Dělám všechny druhy hloupostí na svém ATT fiber. Více domén, ARR, Plex, torrenty za VPN, Usenet.
Je to symetrické 1G a jediný důvod, proč jsem šel s tím, je že nemá žádné datové limity. Edit: Vypnul jsem WiFi (ne DMZ) a zapnul IP-pass through na můj router PFSense. Neměl jsem žádné problémy. Moje WAN IP se od té doby nezměnila. A všechny mé hostované herní servery fungují také bez problémů.

Mám AT&T 1 Gig. Používám asi 6-8TB měsíčně. Mám počítač Unraid s několika webovými stránkami a správou Dynamic DNS.

Také mám další server pro sdílení souborů, který směruje veškerý provoz přes server vzdálený pomocí Wireguard. Ten dělá asi polovinu šířky pásma, ale je vše maskováno přes Wireguard. Předpokládám, že ISP je s tím spokojené. V podstatě je to jako VPN, ale chová se jako nativní Linuxové lokální síťové připojení.

Mám další server běžící plex, který používají přátelé a rodina občas. Ten není za žádnou speciální ochranou. Jen port forwarding.

Občas mám situace, kdy počítače v domě nemohou několik minut přistupovat k mým vlastním webům, ale ne všechny počítače doma jsou tím časem postiženy a když používám mobil jen na cellular, funguje to. Takže předpokládám problém s DNS nebo NAT na routerech v domě.

Celkově však nemám žádné stížnosti. Ušetřil jsem asi 70 dolarů měsíčně tím, že už neplatím za úložiště s velkým úložným prostorem a šířkou pásma. Můžu mít jen hostování souborů v doma. Mám také možnost 2G a 5G fiber, ale nemám moc případů použití, kromě ukazování svalů.

Většina ISP se staví nevítavě k hostování ve spotřebitelských účtech. Mám obchodní účet Comcast kvůli tomu. Museli jsme je požádat, aby otevřeli port 25 a statické IP. Dělám to od roku 2006.

Existují výhody obchodních účtů jako 24hodinová SLA. Platí nám za dobu, kdy je služba mimo, pokud přesáhne limit.

Je to však drahé a musíme používat jejich router pro získání statických IP. (440 dolarů měsíčně za 1.25g/35mbps)

mám statickou IP v4 s ATT a hostím Icecast a nginx

Cox blokuje 80

ATT má otevřené 80 a 443

Kdyby to bylo v rozporu s TOS, tak by to blokovali.

Jeden rozdíl je, že hostování osobního blogu není podnikání. Ale hostování vašeho startupu na yahoo dot com je a může to zhoršit služby ostatním platícím zákazníkům kvůli síťové konfiguraci pro rezidenční účely.

To je chvíle, kdy začnou sledovat provoz. Zvýšení provozu a zákazníci začínají stěžovat si na nefunkčnost služby.

Ahh ano, mám 2 stránky a jedna používá cloudflare tunely

Nedávno jsem byl upgradován na BGW320. Plánuji použít to k nastavení passthrough, abych mohl používat firewall OPNSense.

Díky /u/krowvin za průvodce.

Je možné obejít ATT CPE na Fiber. Je to však trochu složitější a potřebný SFP je drahý. Hledejte discord 8311, má všechny podrobnosti.

Skvělé, díky za sdílení

Kolik stojí navíc statická adresa u ATT?

Ano, to dělám

V teórii může BGW320 stále získat svůj stavový tabulka? maximální zatížení za extrémně těžkého zatížení, ale nikdy jsem se k tomu nepřiblížil.

Ne všechny modely jsou vždy možné obejít. A není jasné, co se stane, když to zjistí.

Myslím, že to bude platit pro většinu domácích labberů. Když začnete podnikat, může to mít mnohem větší provoz.

I když použití geoblokování může pomoci snížit relace v závislosti na vašem použití.