Které země jsou nejpřátelštější k soukromí?

Momentálně používám předplatné Buld a plan. Mám servery v USA (pro Netflix) a chci jinou, více přátelskou zemí k ochraně soukromí, především v EU.
Zkoušel jsem to na Googlu (DDG), ale všechny stránky říkají něco jiného…
Kterou zemi EU bych si měl vybrat? Slyšel jsem, že Švýcarsko je dobrou volbou.

Podívejte se na srovnávací tabulku v postranním panelu. Rozborí problémy související se soukromím podle společnosti na základě jejich umístění.

Ano, Švýcarsko je pravděpodobně nejlepší.

Pokud musí být EU, tak Nizozemsko…obvykle více serverů.

USA nemají zákony, které by vyžadovaly, aby poskytovatelé Wi-Fi nebo služby uchovávali jakékoli záznamy nebo logy.

To je jen polovina celého příběhu. Druhá polovina je všudypřítomné odposlouchávání NSA a CIA, globální (včetně domácího) zaznamenávání a sledování všech metadat a komunikací (včetně odposlechů optických kabelů), a Národní bezpečnostní dopisy a další. S tajnými FISA soudy, které vyžadují, aby jakákoli určená organizace (prakticky každý v technologiích) poskytla plný přístup těmto vládním orgánům ke všemu. Proto jsou v Nevadě obrovská datová centra NSA pro ukládání všech dat, a další jsou ve výstavbě.

Takže ano, USA nemají ‘povinné zaznamenávání’ takových informací jako v EU… Ale mají povinné nezbytné tajné zaznamenávání a sledování/tapping místo toho.

Rozhodně ne Nizozemsko, protože úplně spolupracují s státy skupiny 9 očí a také financují BREIN, nizozemskou organizaci, která se připojuje k P2P trackerům pouze za účelem zjistit, kdo nahrává a podávat trestní oznámení proti nim.

Nizozemsko je velmi vysoko na seznamu zemí, kterým je třeba se vyhnout, stejně jako země skupiny 5/9/18 očí.

Pokud přečtete celou stránku, vysvětlí vám všechno, co se týká kategorií a jak ovlivňují soukromí a důvěryhodnost firem. Existuje sekce pro “Jednoduché srovnání” a sekce pro “Podrobné srovnání”. Je to neuvěřitelně detailní.

Ale i vládní důstojníci používají spoustu drog. Takže 90 % z toho je následuj den zapomenuto:)

Hodně velkých VPN poskytovatelů má servery v Nizozemsku pro P2P.

To je pravda, ale nebyl jsem tím, kdo činil tvrzení. Odpověděl jsem jen na výroky jiného uživatele, který naznačoval, že USA jsou nějakým druhem útočištěm soukromí, protože ‘nemají povinné zaznamenávání’. Mezinárodně vzato jsou Spojené státy na úrovni Číny v špionáži na svých vlastních občanech a na občanech cizích zemí, dokonce i spojenců. Zeptejte se Eda Snowdena, PRISM, X-KEYSCORE a dalších.

50 % drog dovážených do přístavu je exportováno, 40 % je spotřebováno turisty. Ani 10 % není spotřebováno místními.

Vládní představitelé nepotřebují drogy, aby něco zapomněli. Již mají extrémně selektivní paměť.

Ano, mají, protože AMS je centrum pro datová centra. To neznamená, že byste jej měli používat. Vzniklo tam tisíce VPN serverů v zemích skupiny 5 očí. Nedává to vůbec smysl používat VPN pro soukromí a vybírat zemi skupiny 5/9/18 očí. Stejně tak je nejlepší používat pouze proxy pro Švýcarsko.