Zůstanu v Hong Kongu od ledna do dubna. Vím, že Čína má velkou firewallu, která omezuje přístup na některé stránky, tak jsem doufal, že bych mohl použít VPN k obcházení těchto omezení. Je to bezpečné? Můžete mi doporučit nějakou VPN?
Jsem bot a tato akce byla provedena automaticky. Pokud máte nějaké otázky nebo obavy, kontaktujte prosím moderátory tohoto subredditu.
Nemám ponětí, takže mě pravděpodobně neposlouchejte.
Ale pokud bych to byl já, minimálně bych vzal v úvahu, že pokud bych byl v situaci, kdy mě sledují bez ohledu na to, co dělám… pokud bych našel místo bez kamer… pravděpodobně by věděli, kde sedím i tak.
Hledejte poskytovatele, který umí Shadowsocks, v2ray, vmess, trojan, tyto typy protokolů. Existují aplikace jako Nekobox, které se připojí k poskytovateli a zakryjí provoz v běžných protokolech, což ztěžuje detekci firewally. Obvykle většina VPN bude detekována a bude fungovat jen krátkou dobu, pokud vůbec, zejména pokud použijete standardy jako Openvpn nebo Wireguard.
Jsem si jistý, že Proton tam funguje. Můžete se na jejich podporu obrátit s žádostí o pomoc při obejití jejich cenzury. Celé jejich poslání je pomoci lidem přistupovat k internetu. v omezených entitách.
Získejte Amnezia Premium nebo si sami hostujte vlastní instanci Amnezia na VPS. Podporují v2ray, pronikají prakticky jakýkoli firewall.
Pokud zůstáváte konkrétně v Hong Kongu, nemusíte čelit stejným omezením jako pevnina Čína, protože Hong Kong má méně omezení na přístup k internetu. Pokud však plánujete navštívit pevninu nebo chcete být připraveni, určitě budete potřebovat spolehlivou VPN. Oblíbené volby pro obcházení Velké čínské zdi jsou ExpressVPN a NordVPN, a známé jsou tím, že dobře fungují v Číně. Jen se ujistěte, že si VPN stáhnete a nastavíte před příjezdem, protože po příjezdu může být obtížné získat přístup na stránky nebo aplikace VPN.
Je Hong Kong uvnitř Velké čínské zdi? Byli jsme tam před několika lety a můžete tam přistupovat na Facebook, Google atd. Pevná Čína určitě potřebovala VPN. Používal jsem Nord, ale bylo to super pomalé, jako když jste měli internet přes modemy v minulosti. Musel jsem kontaktovat technickou podporu, protože bylo třeba změnit nastavení, protože mi byly blokovány.
Velká firewall zatím neplatí pro Hong Kong, takže se nebojte si VPN.
Nemám žádnou úspěšnost s NordVPN - slyšel jsem, že ExpressVPN v Číně funguje na špičkové úrovni, ale zajímalo by mě, jestli to někdo může potvrdit z první ruky.
Používám teď v pevninské Číně ExpressVPN. Nejprve jsem zaplatil za NordVPN, ale nikdy nefungoval tak, jak slibovali nebo inzerovali. Díky Bohu, že jsem si vzal jako zálohu ExpressVPN.
Doporučil bych také Proton VPN a určitě vše nastavit a otestovat před příjezdem do Číny. Ujistěte se, že jsou zapnuté nastavení ochrany proti úniku (a také kill switch).
Zkoušel jsem NordVPN dnes a nemohl jsem se připojit ani na vteřinu… Také mě zajímá, jaké VPN lidé aktuálně používají.