Kam zmizeli všichni poskytovatelé VPN SSTP?

Najít poskytovatele VPN SSTP v roce 2022 se ukázalo jako překvapivě obtížné.

Raději bych se vyhnul diskusi o výhodách SSTP. Můj názor je, že je stále relevantní, protože zůstává jediným “jen realizuj to” protokolem, který obchází otiskování od špatných aktérů/ISP bez nutnosti zapínat speciální funkce, a modlít se, aby obě strany používaly tyto funkce efektivně.

Pokud nesouhlasíte, chápu (jsem si jistý, že lidé mohou zveřejnit dlouhý seznam “jen povolíte OpenVPN s balíčkem X a nastaveními 8, 9 a 10 v módu47 - snadné - a pokud to selže, zkuste Experimentální-VPN-Protokol74”)… ale jak vidíme v poslední době, mnoho ISP a poskytovatelů je agresivních v blokování VPN.

SSTP byl doslova navržen nějakou renomovanou firmou, aby obcházel otiskování ISP.

Můj názor je, že otiskování OpenVPN od ISP nebylo intenzivní až do nedávna, a poskytovatelé VPN buď zaostávají, nebo chtějí poskytovat vlastní interní protokoly k odlišení (jako NordLynx, i když bohužel byl postaven na Wireguaru a je tedy poměrně snadno otisknutelný). Také SoftEther je jediný SSTP server, který se zdá být opravdu stabilní, a je velmi obtížné ho škálovat.

Jsem si vědom pravidla 3 - ale to velmi spadá pod “řešení vzdáleného přístupu” výjimku z tohoto pravidla, takže doufám, že pojmenování těch, které podporují SSTP, nebude moderatorům vadit. [Jsem si vědom několika, ale kvůli pravidlu 4 - je nebudu aktivně sdílet].

Uprava: Tři znaky překlepu.

Souhlasím, že více poskytovatelů VPN ustupuje od svých podporovaných VPN protokolů, a viděl jsem několik, jak snižují nebo omezují SSTP a SoftEther. Mnoho poskytovatelů vás snaží přimět používat jejich vlastního klienta. Je to smutné, ale to je současný stav komerčních poskytovatelů VPN. Klientská strana jak pro SSTP, tak pro SoftEther je mnohem jednodušší na nastavení a správu než klient OpenVPN.

Většina mého VPN provozu nyní běží na mých vlastních VPS, na kterých provozuji SoftEther servery podporující jak SoftEther, tak SSH klienty. Také provozuji Wireguard servery, takže podle místa, kde se zdržuju a co se snažím udělat, mohu najít nejlepší protokol pro danou lokalitu a aplikaci.

Raději bych se vyhnul diskusi o výhodách SSTP.

Pak si nejsem jistý, jakou užitečnou diskusi zde očekáváte.

V mém názoru, je stále relevantní, …

Takže, opravdu chcete “diskutovat o výhodách”?

Ahoj, můžeš mi dát zdroj? Jak mohu spustit svůj SSTP VPN na Linuxu?

Samozřejmě ne, výslovně jsem řekl, že chci, aby se diskuse soustředila na produktivní věci, za předpokladu, že je SSTP něco, co stojí za to přijmout.

Pokud nesouhlasíte a myslíte si, že SSTP je odpad, pak tato diskuse není pro vás.

Jistě, můžeme kontaktovat poskytovatele a požádat je, aby znovu podporovali SSTP, ale pokud chybí odkazy na podporu, bylo by to užitečné prodiskutovat.

Je to spíše výzva, že SSTP je stále relevantní, a doufejme, že poskytovatelé VPN to vyslechnou a začnou ji podporovat. Nejsem spokojený s možnostmi, které jsou k dispozici, a myslím, že je to něco, co je třeba.

SSTP je navržen tak, aby běžel jako SSL pakety v čisté podobě. SSTP byl doslova vytvořen Microsoftem, aby běžel přes GFOC.

Snažíte se vyhnout detekci v represivním režimu nebo co?

Buď to nebo represivní ISP/operátor, který je odhodlán blokovat VPN. SSTP velmi dobře funguje pro obojí.

Bez uvádění konkrétních VPN, má jen málo (a to je doslovný počet) těch, kteří stále nabízejí SSTP, výslovně uvádí, že to je důvod, proč to stále nabízejí. Jsem první, kdo říká, že SSTP je nesrovnatelné na mnoha úrovních, ale pro tento případ je to jediný protokol, který je “nastav a zapomeň” při obcházení otiskování velmi odhodlanými vládami a ISP.

Na straně serveru nainstalujte a nastavte Softether, poté povolte SSTP. I když je starý, zde je odkaz, který jsem použil k nastavení svého prvního Softether serveru před lety:

https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-setup-a-multi-protocol-vpn-server-using-softether

Pokud uděláte googlování, najdete aktualizované stránky o instalaci Softetheru.

Na Linuxovém klientovi pro instalaci SSTP pro Ubuntu nebo Debian viz: https://www.coolhousing.net/en/how-to-set-up-sstp-vpn-on-debian-ubuntu

Existuje spousta informací o Softetheru na: https://www.softether.org/

Zní to, jako byste chtěli slyšet od lidí, kteří s vámi souhlasí.

Dobře, díky za váš názor.