Mé příspěvky a komentáře byly změněny hromadně jako součást protestu proti útoku Redditu na svobodu projevu tím, že pozastavil účty lidí protestujících proti fašismu Trumpa a slabosti Republikánů v Kongresu USA. Pokud budu chtít komentovat, využiji jedno ze svých mnoha altů, takže Reddit může jít do prdele.
Nikdy jsem takové problémy neměl… Přidání portu do whitelistu je určeno pro příchozí připojení, zatímco podsíť je pro přístup ke zdrojům sítě… Pokud jsem připojen k Nord, můžu přistupovat k jiným strojům v mé síti jednoduše tím, že přidám do whitelistu 192.168.1.0/24
Jsem si docela jistý, že s vaší konfigurací je něco špatně. Jste si jistí, že jste přidal správnou podsíť? Tu, na které je vaše Pi a vaše další zařízení?
Povolení portu 22 pro příchozí připojení a přidání do whitelistu by mělo stačit.. Možná zkuste OpenVPN TCP nebo NordLynx?
Také nedoporučuji používat vlastní DNS. Nord má své DNS servery, aby zabránil DNS únikům.
U mě to funguje dobře. Ale když to používám, nemohu se připojit ke své místní síti.
Jsem tak úplný začátečník, ale pokud jste připojeni k VPN například ve Francii, z UK a vaše soukromá IP je 192.168.1.1, pak pokud jste připojeni k VPN, nezmění se to? (Opět, jsem úplný noob, tak se mohu mýlit).
Myslím modul, ano, ale OpenVPN mi funguje skvěle
Mohu se připojit přes SSH do svého RPi4 přes Ethernet. Používám konfigurační soubor NordVPN, který je součástí distribuce DietPi, dietpi-nordvpn
- Změňte svůj SSH port na cokoli jiného než 22. Z bezpečnostního hlediska je to špatné a mnoho scriptkidů se pokusí přihlásit. Použití jiného portu odfiltruje většinu z nich a není to složité.
- NordVPN obecně nepovoluje port forwarding. Možná to funguje s oblíbenými porty, jako je 22 a 80, ale určitě ne s ničím jiným. Vím, zkoušel jsem to také.
- Opět, otevření běžných portů jako 22 je jen výzva pro scriptkiddies k pokusu o přihlášení.
Mám stejný problém s VNC. Funguje, pokud použiji OpenVPN, ale pokud použiji “nordvpn connect”, VNC se odpojí. Možná také funguje OpenVPN pro SSH.
Jak spravujete povolení kill switch? Mám pocit, že tuto volbu najdete v softwaru NordVPN.
Tady je řešení:
nordvpn whitelist add subnet [ip/podsíť]
například:
nordvpn whitelist add subnet 192.168.1.10/24
Budeš si muset vytvořit statickou IP pro počítač, ze kterého se připojuješ. Tato IP je výše uvedená
Toto funguje jak pro VNC, tak i pro SSH.
Další informace:
Používám Raspberry Pi 4 s Raspberry Pi OS. Port 22 nebyl přidán do whitelistu. Ve skutečnosti nepoužívám port 22 z bezpečnostních důvodů, jak mi upozornil jiný uživatel v tématu.
Ano, je to stále odpad. Postupoval jsem podle všech příspěvků. Jakmile se připojím pomocí “nordvpn connect”, spojení skončí. Totální zmetek.
Hej kolego u/rczrider, podařilo se ti to někdy vyřešit? Máte teď podobné problémy!
Upraveno: právě jsem viděl vaši aktualizaci, moje čtení je hrozný ![]()
NordVPN na Linuxu vypadá jako totální odpad, poslední .deb soubor na jejich stránce mi ani nefungoval.
Používáte Raspberry Pi a jste na distribuci Debian? Pokud ano, nainstalovali jste to přes oficiální proces NordVPN, nebo používáte něco jako DietPi a jejich instalátor? Udělali jste nějaké změny v nastavení routeru?
Tato chyba je u čerstvé instalace balíčku NordVPN; pokud je s mojí konfigurací něco špatně, nevím, co to je (a proto jsem to zveřejnil). Udělal jsem pouze toto:
nordvpn whitelist add subnet 192.168.1.0/24
nordvpn whitelist add port 22
nordvpn whitelist add port 5900
Poslední je určeno pro použití s RealVNC (který také nefunguje, ale pro účely řešení problémů jsem ho například nepřidával). Snažím se přistupovat ke svému bezhlavému Pi přes Windows 10 laptop na stejné LAN síti.
Tohle není neobvyklý problém (stačí Googlit “pi nordvpn ssh” nebo podobně). Možná všichni s problémy máme stejnou příčinu, nevím.
Ještě jsem nezkoušel OpenVPN / TCP nebo NordLynx, to udělám příště.
Funguje to tak, že jsou to různé síťové adaptéry. IP Ethernetu nebo Wi-Fi je stále LANová adresa.
Jen abych objasnil, NordVPN správně funguje na mých Windows strojích. Můžu přes ně vzdáleně přistupovat ke strojům pomocí jejich LAN IP, zatímco jsou připojene k VPN.
Ano. Prostě jsem odinstaloval balíček NordVPN a nakonfiguroval své Pi tak, aby používalo Nord přes OpenVPN a funguje to skvěle. Jistě, může to být nějaká věc v mé síti, ISP, konfiguraci Pi atd., co způsobuje problém s whitelistováním v oficiálním balíčku, ale fakt, že konfigurace OpenVPN funguje bez problémů, značí, že balíček od NordVPN je špatný také.
Vlastně jsem opustil DietPi protože balíček nordvpn v dietpi-software nefungoval.
Protože mi nefungoval na Raspberry Pi OS, myslím, že je to něco v inherentní chybě NordVPN balíčku.
Teď mohu s jistotou říct, že jsem to vyřešil tím, že jsem balíček NordVPN zcela odinstaloval a nakonfiguroval OpenVPN, aby používal můj Nord účet. A to funguje skvěle.
Díky za tip. Používal jsem port 22. Teď to mám opravené ![]()
Eh, prostě jsem přešel na OpenVPN a od té doby nekoukám zpět. Implementace Nord na Linuxu je odpad.