Moje příspěvky a komentáře byly hromadně upravovány jako protest proti útoku redditu na svobodu slova tím, že pozastavili účty lidí protestujících proti fašismu Trumpa a bezmocnosti Republikánů v Kongresu USA. Pokud budu chtít komentovat, použiji jeden ze svých mnoha altů, takže Reddit může jít do prdele.
Nikdy jsem takové problémy neměl… Přidání portu do whitelistu je pro příchozí připojení, zatímco podsíť je pro přístup ke zdrojům sítě… Když jsem připojen k Nordu, mohu přistupovat k jiným strojům ve své síti jednoduše přidáním do whitelistu 192.168.1.0/24
Jsem si docela jistý, že je něco špatně ve vaší konfiguraci. Máte opravdu přidán správný subnet? Tu, na které je vaše pi a vaše další zařízení?
Povolení portu 22 pro příchozí připojení a přidání vaší podsítě do whitelistu by mělo fungovat… Zkuste OpenVPN TCP nebo NordLynx?
Také nedoporučuji používat vlastní DNS. Nord má svá DNS server pro prevenci DNS úniků.
U mě to funguje dobře. Ale když to používám, nemohu přistupovat ke své místní síti.
Jsem úplný nováček, ale když jste připojeni k VPN například ve Francii z Velké Británie a vaše soukromá IP je 192.168.1.1, nezmění se to při připojení k VPN? (Opět, jsem úplný nováček, takže se možná pletu).
Myslím module, ano, ale OpenVPN mi funguje skvěle.
Mohu se přihlásit SSH do svého RPi4 přes ethernet. Používám konfiguraci NordVPN zahrnutou v distribuci DietPi, dietpi-nordvpn.
- Změňte prosím port SSH na cokoli jiného než 22. Z hlediska bezpečnosti je to špatné a dostanete spoustu scriptkiddies, kteří se pokoušejí přihlásit. Použití jiného portu odstraní velkou část z nich a není to složité.
- NordVPN obecně neprovádí port forwarding. Může fungovat s populárními porty jako 22 a 80, ale určitě nikoli s jinými. Zkoušel jsem to taky.
- Opět, otevírání běžných portů jako 22 je jen výzva pro scriptkiddies, aby se pokusili přihlásit.
Mám úplně stejný problém s VNC. Funguje, když používám openvpn, ale když použiji “nordvpn connect”, VNC se odpojí. Možná OpenVPN také funguje pro SSH.
Jak spravujete povolení killswitch? Myslím, že tato možnost je v softwaru NordVPN.
Tady je řešení:
nordvpn whitelist add subnet [ip/podsíť]
například:
nordvpn whitelist add subnet 192.168.1.10/24
Budete muset vytvořit statickou IP pro počítač, ze kterého se připojujete. To je ta IP výše
Toto funguje pro VNC i SSH.
Více informací:
Používám Raspberry Pi 4 s Raspberry Pi OS. Port 22 nebyl přidán do whitelistu. Ve skutečnosti nevyužívám port 22 kvůli bezpečnostním důvodům uvedeným jiným uživatelem v diskusi.
Ano, stále je to odpad. Postupoval jsem podle všech příspěvků. Jakmile spustím “nordvpn connect”, spojení se ztratí. Totální odpad.
Ahoj kamaráde u/rczrider, podařilo se ti to vyřešit? Mám teď podobné problémy!
Upraveno: viděl jsem tvoji aktualizaci, moje schopnost číst s omezením ![]()
NordVPN na Linuxu vypadá jako odpad, nejnovější .deb soubor na jejich stránkách mi ani nefungoval.
Používáte Raspberry Pi na Debianu? Pokud ano, nainstalovali jste přes oficiální postup NordVPN, nebo používáte něco jako DietPi a jejich instalační software? Udělali jste nějaké změny v nastavení vašeho routeru?