Takže na mé současné práci implementujeme zařízení SDWAN od Cato Networks a chystáme se je nasadit i na další místo. Otázka je, jestli někdo z vás ty jejich produkty používá a jaké jsou výhody a nevýhody?
Vidím je jako solidní pro infrastrukturu malých a středních podniků, ale opravdu nejsou připravené na velké podniky nebo datová centra.
Momentálně používáme správné podnikové vybavení jako Cisco, PaloAlto, Fortinet atd.
Co, pokud vůbec něco, by byl důvod zůstat u našich známých produktů, které fungují tak, jak mají, místo přechodu na Cato?
Co, pokud vůbec něco, by byl důvod zůstat u našich známých produktů
Obvyklé důvody. Dostupnost, znalost personálu, spousta online zdrojů pro řešení problémů atd.
Musíte všechny své provozy poslat “do cloudu” k inspekci. To může výrazně zvýšit latenci, zejména pokud něco bylo dříve na LAN. Přidání 1-2 ms může být znamenitý rozdíl, v závislosti na tom, jak je aplikace napsaná. To je hlavní nedostatek těchto řešení, není to jen u Cato.
Neznám Cato, ale přišlo na trh hodně nových nabídek s nižší cenou, aby získaly podíl na trhu, který v pandemických letech ovládali PaloAlto a Fortinet, a také chystají zabrat místo u Cisco. Váš obor v sítích očividně prožívá novou kapitolu. Povězte nám o tom.
/u/Avaholic92 , momentálně zvažuji CATO jako alternativu k tradičním on-premise firewallům Palo Alto + Prisma Access.
Instalovali jste je někdy do datového centra?
Souhlasím, že je to určitě nová kapitola, mám ale větší zájem zjistit, jak Cato drží krok s ostatními velkými hráči v prostředí skutečného podniku a datového centra. Vnímám je jako vhodné pro malé firmy, ale na větší měřítko nejsem přesvědčen, že jsou připraveni. Hledám zpětnou vazbu od těch, kteří jejich produkty nasadili v podobných scénářích.
Viděl jsem lidi, kteří jejich produkty ocenili, ale přešli na tradiční MPLS nebo jiná řešení.
Ještě ne. CATO se výrazně posunulo, ale stále mají odlišnosti v určitých aspektech správy. Napište mi soukromou zprávu, pokud chcete podrobnosti.
Děkujeme za váš zájem o zveřejnění na tomto subreddit. Abychom zabránili spamu, nové účty nemohou přispívat ani komentovat během prvních 24 hodin od založení.
Nevyžadujte od moderátorů schválení vašeho příspěvku.
Můžete zkusit znovu za přibližně 24 hodin.
Jsem bot a toto bylo provedeno automaticky. Pokud máte otázky nebo obavy, kontaktujte prosím moderátory tohoto subreddit.
SD-WAN je propagováno minimálně posledních 10 let. Před lety jsem ho používal a byl to zajímavý koncept, ale víte, že by nebyl nutný, pokud byste měli spolehlivé připojení. V místech, kde máme MPLS a kvalitní internet, nám SD-WAN licence od PaloAlto nepotřebuje. Může jít o retailové nasazení, možná se plánuje snížit náklady díky lepšímu připojení a zavedení tohoto nového řešení. Kdo ví.
Edit: Četl jsem jejich dokumentaci a stále nevím, co přesně nabízí. Zdá se, že prodávají hardware a jsou lepší než kdokoli od VMware po PaloAlto.