Je potřeba VPN po instalaci od FitGiril? Je VPN vůbec potřeba pro DDL?

Ahoj, jsem relativně nový v pirátství, ale vím, že je potřeba používat VPN a věci toho stylu při torrentování nebo jen tak obecně pro bezpečnost. Moje otázka je v nadpisu; když nainstaluju něco od FitGirl (používám přímé stahování), je třeba stále používat VPN k používání aplikace? V nadpisu jsem položil ještě jednu otázku, a to jestli je VPN vůbec potřeba pro DDL. Já používám inkognito režim, ale nevím, jestli to stačí. Děkuji za vaši pomoc!

Ujistěte se, že jste si přečetli připnutý megathread, protože vám možná odpoví na vaši otázku! Také se podívejte na náš průvodce pirátstvím videoher a na seznam často kladených otázek část 1 a část 2. Nebo si prostě přečtěte celý Wiki.

Jsem bot a toto bylo provedeno automaticky. Pokud máte nějaké otázky nebo obavy, kontaktujte prosím moderátory tohoto subreddit.

…potřebujete pokračovat v používání VPN k používání aplikace?

Ne, blokujte příslušný .exe ve vašem firewallu a mělo by to fungovat.

další otázka v titulku: je VPN vůbec potřeba pro DDL?

DDL nejsou běžně monitorovány, takže obvykle VPN potřebovat nebudete.

To neznamená, že DDL jsou úplně bezpečné, jen je obtížnější získat soudní příkaz k jejich monitorování, protože to vyžaduje více invazivní sledování, na rozdíl od pasivního sledování torrentů, což znamená, že běžné copyrightové trollové se o to nezajímají.

Ano, používejte VPN. V závislosti na vašem ISP mohou dělat to, čemu se říká „hluboká kontrola paketů“, takže budete také potřebovat DNS službu. Používám Cloudflare (1.1.1.1). Stačí změnit výchozí nastavení DNS. Existuje spousta průvodců, jak to udělat, takže to zde nebudu vysvětlovat. Můžete to ověřit tím, že navštívíte dnsleaktest.com a uvidíte, jestli vaše ISP nebo Cloudflare je DNS, který je zjištěn.

Stručně řečeno: ano, DNS je důležité, a VPN taky.