Ahoj, jsem relativně nový v pirátství, ale vím, že je potřeba používat VPN a podobně při torrentování nebo jen tak pro jistotu při pirátství. Moje otázka je v titulku; jakmile nainstaluješ něco od FitGirl (používám přímé odkazy ke stažení), je potřeba pokračovat v používání VPN pro používání aplikace? Další otázku v titulku jsem položil, jestli je potřeba VPN vůbec pro DDL. Používám anonymní kartu, ale nevím, jestli to stačí. Díky za vaši pomoc!
Ujistěte se, že si přečtete zaslepený megathread, možná na něj narazíte s odpovědí na vaši otázku! Také si přečtěte náš průvodce pirátstvím videohier a seznam Obecné Q&A část 1 a část 2. Nebo si prostě přečtěte celý Wiki.
Jsem bot, a tato akce byla provedena automaticky. Pokud máte nějaké otázky nebo obavy, kontaktujte prosím moderátory tohoto subreddit.
…je potřeba pokračovat v používání VPN k použití aplikace?
Ne. Zablokujte příslušný .exe ve své bráně firewall a mělo by to být v pořádku.
Další otázku v titulku jsem položil, jestli je potřeba VPN vůbec pro DDL.
DDL nejsou pravidelně monitorovány, takže obvykle VPN nepotřebujete.
To však neznamená, že DDL jsou úplně bezpečné, jsou jen dražší na získání soudního příkazu ke sledování, protože vyžadují více invazivního monitorování, na rozdíl od pasivního sledování torrentů, což znamená, že běžné copyrightové trollové s tím nebudou mít problém.
Ano, používejte VPN. V závislosti na vašem ISP mohou provádět to, co se nazývá „hlubá inspekce paketů“, takže budete také potřebovat DNS službu. Používám Cloudflare (1.1.1.1). Vše, co musíte udělat, je změnit výchozí nastavení DNS. Existuje spousta návodů, takže to zde vysvětlovat nebudu. Můžete to ověřit na dnsleaktest.com a zjistit, zda je vaše ISP DNS nebo Cloudflare.
Ve stručnosti: ano, DNS také záleží.
Pokud neblokujete exe soubor hry ve firewallu, možná budete chtít používat VPN při hraní.
Je možné, že vaše IP adresa bude vystavena, když se hry připojí k serverům vydavatele, aby odeslaly telemetry. To je něco, co hry mohou nebo nemusí dělat, a crack to nutně nemusí zabránit.
Je poměrně vzácné, že si stěžovatelé stěžují na to, že hry volají domů, ale vím, že Microsoft s tímto dělá předtím se svými velkými tituly.
Obecně se nemusíte obávat dopisů od vašeho ISP při použití přímého stažení. Použitý protokol je zašifrovaný a poměrně soukromý. Na rozdíl od torrentů, které jsou veřejné a odhalitelné.
Režim inkognito nedělá žádný rozdíl, pokud nejste znepokojeni daty uloženými lokálně, například pokud váš počítač bude zabaven pro vyšetřování. Ale pak pravděpodobně máte větší problémy než několik porušení autorských práv.
Váš příspěvek byl automaticky odstraněn. Účty mladší než 7 dní nesmí zveřejňovat nebo komentovat na tomto subreddit. Prosím, nepište moderátorům o tomto.
Jsem bot a toto opatření bylo provedeno automaticky. Pokud máte jakékoli otázky nebo obavy, kontaktujte prosím moderátory tohoto subreddit.