Zkouším nastavit LAN hru s kamarádem nebo dvěma pomocí Hamachi a mám potíže s připojením všech. Jsme na Hamachi serveru a hostíme místní hru, ale neobjeví se. Tlačítko připojení přes IP nefunguje a ruční zadání informací o serveru do spouštěcích příkazů také nefunguje.
Je něco, co mi uniká, nebo je lepší způsob, jak to udělat, co se snažím?
Některé routery mají standardní blokování pro nějaké tunelové protokoly, například Teredo. Závisí na ISP. Podívejte se do nastavení routeru, jestli je aktivní nebo zakázaný.
Obvykle to najdete v menu routeru pod Internet/Filtrace/Seznamy – zaškrtávací políčka jsou na konci stránky
To bylo před lety, ale tehdy jsem zkoušel nechat hrát kamarády s mnou přes OpenVPN server. To nefungovalo… nikdo nemohl vidět můj server. Četl jsem někde, že BF2 automaticky vybírá první dostupný síťový adaptér pro LAN hry. Takže pravděpodobně když vaši kamarádi hledají LAN hry, bude se uvádět přednostně normální ethernet nebo Wi-Fi rozhraní, a VPN rozhraní BF2 neuvidí žádné servery.
Je určitě možné přes Hamachi, my s klukama jsme to dělali celou dobu před 13 lety. Pravděpodobně je něco blokováno v nastavení vašeho routeru, jedno nebo oběma.