Je možné vyjmout určité webové stránky z PIA pomocí Split-tunnel?

V podstatě o tom je název. Některé streamingové stránky jako HBO Max blokují provoz z PIA serverů. Chtěl bych sestavit seznam webových stránek, které to dělají, aby to mohlo být řešeno transparentně, místo toho, aby bylo nutné přepínat VPN zapnuto a vypnuto. Obvykle mám na svém počítači hodně věcí běžících současně a nejsem si jist, jestli když vypnu VPN, abych sledoval pořad, náhodou nesmím prozradit data z jiné aplikace běžící na pozadí. Ideálně bych rád dosáhl stavu, kdy je VPN vždy zapnutá a stále mohu používat všechny své streamingové služby.

Používám samostatný prohlížeč k tomu, aby toto bylo možné. Jeden pouze pro webové stránky, které chci obejít.

Desktopové verze mají přesměrování IP adres a myslím si, že rozšíření prohlížeče vám umožní přidat konkrétní webové stránky do seznamu povolených. Takže ano, je to možné.

Myslím, že PIA nepodporuje dostatečně jejich rozšíření https://www.privateinternetaccess.com/download/firefox-vpn. Přímo řeší tento problém, ale neměl jsem o něm tušení.

Ne z toho, co jsem viděl. Myslím, že split tunel funguje pouze pro aplikace. Pokud máte HBO Max aplikaci pro svůj OS, doporučil bych to zkusit. Alternativně můžete úplně vyloučit webový prohlížeč a věnovat ho pouze navrhovaným webům.

Ne. Můžete spustit více prohlížečů a jeden vložit do VPN a jeden mimo ni.

Ne s aplikací PIA.

V Linuxu mám nastavení, které spouští určité weby mimo spojení s PIA, používá skript, které zasahuje do mého DNS resolveru a automaticky přidává ip pravidla pro odpovídající stránky.

Pokud nechcete do toho jít, použijte dva různé prohlížeče, jak naznačují jiní komentující.

Desktopová aplikace má filtrování založené na aplikacích nebo IP pro split-tunnel.

IP založené stále nebude fungovat příliš dobře, pokud nezvládnete odblokovat všechny IP, které vlastní. Jak navrhli jiní, jednoduše věnujte tomu prohlížeč.

Co tím myslíš? V nabídce split tunnelu na mých Windows a Mac klientech je IP bypass. Takže najdete IP adresy webových stránek, které chcete obejít, a přidáte je tam. Správně? Pokud to nepochopil, otázka je jiná…

Rozšíření Chrome vám určitě jen umožní zadat webovou stránku a obejít ji.

Moderní webové stránky, zejména s vysokým objemem provozu, obvykle nepoužívají jedno IP. Často používají rozsah neustále se měnících IP, takže žádný server nemusí nést zátěž přes 1 milion uživatelů. IP spojená s DNS záznamem je obvykle pouze load balancer a může se také změnit.

Jen jsem to otestoval, funguje to. Použil jsem rozšíření k přidání tv.youtube.com do seznamu výjimek VPN. Funguje to skvěle.