Je možné stáhnout geo-restricted video bez VPN nebo proxy s yt-dlp?

Snažím se stáhnout toto video. Podle toho je video dostupné v Jižní Americe, Evropě a některých asijských zemích.

Zkoušel jsem stáhnout pomocí tohoto příkazu

<yt-dlp -F --verbose --xff 'NL' --geo-bypass https://www.youtube.com/watch?v=LEoXnvaEyes>

Řeklo mi to ‘Chyba: Video není dostupné ve vaší zemi’.

Také jsem zkoušel změnit hodnotu xff na ‘UK,AR,CN’, ale bez úspěchu.

Je s mým příkazem něco špatně nebo je možné to udělat jen použitím VPN?

Ne. YouTube používá vaši IP adresu k určení vaší polohy.

Stáhl jsem hodně geo-restricted videí z Německa, když jsem byl v USA. Mým řešením bylo vytvořit virtuální stroj a nechat jej připojený pouze přes VPN nainstalovanou uvnitř něj. Doposud jsem neměl problém.

Myslím, že kromě IP někdy YouTube detekuje mou polohu jako (RU), zatímco WHOIS a jiné stránky uvádí (NL).

OP se ptá, jestli je možné to udělat bez použití VPN.

Geoip databáze jsou někdy zastaralé a je jich několik, takže někdy všechny neukazují stejnou zemi. IP rozsahy se neustále prodávají a mění lokace.

Každopádně hlavní je, že xff nefunguje na YouTube, a ve skutečnosti, nefunguje na většině stránek podle mých zkušeností.

Promiňte. Je příliš brzy na to, abych uvažoval jinak. Nevěřím, že je možné se bez VPN nějak obelstít ty geo-omezení na dlouhodobé bázi.

Spouštím VMWare s Ubuntu nebo Linux Mint. Distribuce Linuxu bude vyžadovat nejméně prostředků. VMWare je zdarma pro osobní použití a linuxové distro jsou open source.

Pokud máte platnou licenci na druhou kopii Windows, ano. Můžete také získat 90denní vývojovou licenci od Microsoftu. To znamená, že budete muset svůj VM znovu vytvořit každých 90 dnů.