Je mi to jasné, že můj počítač je v prdeli

Takže jsem stáhl cheat engine a protože KAŽDÝ říká, že je úplně bezpečný a je otevřený zdroj, myslel jsem si, že je ZCELA BEZPEČNÝ, ale evidentně je potřeba odmítnout stáhnutí HROMADY virů/PUA/PUP, takže zatím jsem našel winzip a rav vpn/reason labs věci a smazal jsem je a cheat engine. Vím, že je toho víc, protože mi něco převádí moje googlová hledání na yahoo, ale i po resetování chrome a odstranění všech rozšíření mi s tím někdo pomozte. Také jsem slyšel, že má mít offer-core (které podle všeho nemohu ani normálně říct na Redditu) a po přečtení 8 příspěvků jsem nenašel nikoho, kdo by věděl, jak to odstranit, jen skrýt, podle toho, co jsem slyšel. Prosím, pomozte, jsem v prdeli, co vše si ještě stáhne, jak to odstranit, jak se zbavit offer-core.

Myslím … Chlapče, stačí jen odmítnout asi 2 reklamy.

Celkem bych doporučil přeinstalovat Windows. Ne resetovat, ale přeinstalovat.

Chlapče, nepreinstalovávej jako lidi říkají, jdi do ovládacího panelu a najdi odinstalovat programy, odstraň všechny nežádoucí. Obvykle to nejsou viry, jen bloatware.

Pokud jde o Yahoo, nainstaloval ses špatnou rozšíření v Chrome, vypni je, dokud nenajdeš viníka.

Brácho, neměl bys nic stahovat z internetu, pokud nevíš, jak se tohle stalo… smh.

Myslíš Chrome? Protože Windows je celá operační systém lol, jestli je to ono, jsem v prdeli.

Dobře, ještě jsem to nepreinstaloval, tak jak zjistit nežádoucí programy v ovládacím panelu? Nikdy jsem to předtím nepoužíval, a nemám žádná rozšíření v Chrome, tak nevím, jak to opravit, možná zkusím přeinstalovat Chrome.

Nebo nainstalovat Linux Mint (nejjednodušší OS na používání).

Ach jo, kolik ztratím? Všechno, fotky, herní soubory?

Všechno na tvém disku C:/.

Existuje nějaký způsob, jak uložit nějaké věci?

Zálohuj je na disk. USB klíč, externí disk, interní disk; vše, co můžeš uložit, můžeš použít na zálohy.

Zálohování je stejně jednoduché jako CTRL + C ty soubory na disk.

Nemohl bys prostě odinstalovat všechny bloatware programy? Nečiní to tolik a je možné vyčistit počítače s množstvím malware, takže by mělo být možné odinstalovat třeba 3 bloatware aplikace, což jsou někdy bezpečné věci.

Díky moc, pochopil jsem.

Jediný problém je, že se říká, že offer core (které nemohu normálně říct) infikuje soubory, například když smažeš program, může být každý tvůj soubor již jím nakažen.