Je doporučeno Windows 7 pro nový MC server?

Chystám se zkusiť si udělat MC server pro pár přátel a rodinu. Myšlenka je použít starší Windows 7 desktop, který už nějakou dobu ležel nevyužitý. Mějte na paměti, že nejsem moc zručný v složitější počítačové opravě. Takže moje hlavní otázka je, jestli mi to půjde více s problémy, než to stojí za to, aby se server spustil na starším/nepodporovaném OS jako Windows 7? Také, na jaké problémy bych se měl připravit a očekávat? Zvažoval jsem Linux, ale s tím nemám žádné zkušenosti, a raději bych použil něco, čeho jsem si jistý.

Děkuji předem!

Díky, že jste součástí /r/Admincraft!
Rádi bychom vás přivítali i na Discordu!

^(Připojte se ke stovkám dalších administrátorů Minecraftu pro diskusi v reálném čase o všem, co souvisí s provozem kvalitního serveru.)

Jsem bot a toto bylo provedeno automaticky. Pokud máte jakékoli otázky nebo obavy, kontaktujte prosím správce tohoto subredditu.

Doporučuji to opravdu nedělat. Windows 7 byl již ukončen před nějakou dobou. Pokud otevřete porty na tomto počítači, je to další způsob, jak se dostat do stroje. Mohl byste použít Ubuntu Desktop, pokud nemáte zkušenosti s Linuxem; alespoň tak víte, že máte bezpečnostní záplaty.
- Ethan

Naučte se Linux, provozování serveru je skvělý důvod, jak se motivovat.
Uděláte to, není to tak složité, pokud umíte sledovat instrukce.

Jelikož Windows 7 již není podporován a Windows obecně není nejlepší operační systém pro servery, doporučuji vám používat Linux (například Debian), a existují dobré návody, jak vytvořit Minecraft server na Linuxu.

Také pokud nechcete přeposílat porty, doporučuji použít Zerotier One, který je zdarma pro až 100 uživatelů. (Každý, kdo se chce připojit na server, bude muset nainstalovat a nastavit toto, ale je to opravdu velmi jednoduché a musíte to udělat jen jednou, poté to již nemusíte otevírat ručně, protože to startuje při spuštění počítače).

Nejenže Windows 7 již není podporován a je zranitelný z hlediska bezpečnosti, ale také budete mít problémy/jump přes různé překážky, pokud jde o spusťování dalších věcí než Minecraft server v dnešní době. Doporučuji Linux nebo moderní Windows Server 2019 nebo 2022 s GUI. Linux je zcela zdarma, Windows Server je 180denní zkušební verze (s možností obejít to). Doufám, že to pomůže!