Přihlásil jsem se k Google One, když jsem v březnu 2022 získal svůj P6Pro. Myslel jsem si, že dodatečné úložiště se vyplatí, spolu s několika dalšími výhodami. VPN byla super, monitoring temného webu další vrstva zabezpečení…
Rokují k červenci 2024 a jediné výhody, které zůstaly, jsou cloudové úložiště. Osobně si myslím, že je čas, aby Google přidal další služby jako součást One, aby byla předplatná hodná nákupu.
Nikdy nechápu, proč to nezařadí do balíčku s YouTube a YouTube Music Premium. Moje sázka je, že je to další firemní blok, ale kdyby měli jen zabalené dohromady, tak bych se k Google One přihlásil dávno.
Jediné, proč stále platím za Google One, je kvůli ukládání fotografií s rodinou, aby bylo snadné sdílet. Cena je dost nízká, že nemám motivaci přejít na něco jiného.
Upřímně, koupil jsem Google One jen kvůli úložišti. Jsem amatérský fotograf a mám HODNĚ fotek. Potřebuji trvalé cloudové ukládání.
Google nabízí nejlepší poměr cena výkon, protože stejné úložiště lze využívat Google Photos, Google Drive, Gmail a mohu sdílet kapacitu s rodinou. Navíc je velmi pohodlné sdílet alba přes Google Photos. Téměř každý má Gmail, takže je to velmi jednoduché.
Ale ano, mohli by udělat něco jako Apple One. Apple One nabízí úložiště, Apple TV, Apple Music, Apple Arcade.
Za mě je začlenění Nest Aware samozřejmostí ve Velké Británii. Platil jsem za to a 200GB cloudové úložiště stejně. Obě tyto věci mě stáli víc než plán 2TB, který zahrnuje Fitbit Premium jako bonus, plus dodatečné úložiště, pro případ nouze.
Platím už roky 2$ měsíčně za 100GB úložiště. To je vše, co jsem se přihlásil. Cena se nezměnila. Všechno se synchronizuje s tím. Nepotřebuji nic navíc.
Nazývej to Google One, ale myslel by ses, že to je jedna předplatná služba na všechno, ale ne. Ukazuje se, že One znamená jen to, že dostanete jednu věc.
Chtěl jsem nějaké cloudové úložiště na soubory, fotky atd. Cena Google se mi zdála dobrá. Přihlásil jsem se. Jsem s tím spokojen - stále je to dobrá cena za úložiště, i po letech.
Jako Evropan si myslím, že jediná věc, kterou opravdu prodávali, bylo cloudové úložiště.
Nebyla žádná nabídka, i když je tu záložka s nabídkami. Možná YouTube Premium měl nějaký volný měsíc nebo tak něco. Ano, možná monitoring temného webu.
VPN.. Připojuju se k domácí síti přes VPN, ale to je asi dobré pro některé lidi, kteří vědí, co je VPN, ale nevědí, že by neměli používat Google na toto.
Měli nějaký filtr na úpravu fotek, myslím?
Vypadá to, že funkce na mazání lidí na pozadí je exkluzivní pro Pixely, takže tam žádná hodnota není.
Stále ho mám jen na úrovni úložiště. Ale alespoň v jiných trzích se nyní i to začíná zlepšovat.
Cena je… vysoká za úložiště, ale i kdybych smazal Google Drive, stále bych byl nad limitem, takže nemůžu přestat platit bez smazání spousty fotek a e-mailů, což opravdu nechci.
Mohli by mít celý koncept Apple One s YouTube Premium a hudbou a nějakými dalšími věcmi pro nahrávání fotek, ale ne. Teď nemůžeme mít tohle.
Pokud máš fotky, jejich stažení je peklo. Stahování přes Google Takeout často selže i při dobrém, rychlém připojení, a pak rychle zjistíš, že všechna metadata jsou přesunuta do JSON souborů, takže musíš spustit skript nebo aplikaci, která prochází všechny tvé fotky a videa a znovu složí metadata.
Od té doby jsem téměř všechno přesunul z Google po rozhodnutí vystoupit z Google One. Kdykoli Google oznámí novou službu, jen si protahuji oči, protože vím, že brzy bude ukončena.
Jako uživatel P6p získávám méně věcí za stejnou cenu.
Google One, pro nás z řady 6, je v podstatě jen úložiště. Jak zmínil OP. Není na to nic “one”.
Jaká jiná společnost vás donutí platit stejnou částku jako ostatní, a přitom dostat méně?
Možná chápu přidávání funkcí a vyšší ceny za ně, ale aktivní odstraňování funkcí bez úpravy ceny, která by odrážela méně funkcí, je trestuhodné.
Celá ta linie “nikdo nepoužíval VPN, tak jsme ji zrušili” je blbost.
Pokud je tomu tak, proč většina Pixelů, alespoň, nemá přístup k VPN, pokud ji vůbec mají? Proč je limitováno pouze na nejnovější dva roky modelů?
Google mluví oběma jazyky najednou.
Žiji mimo USA ve státu s nízkou měnou. Předpokládané ceny 9 série mě moc nenadějí. Ceny budou vysoké, kde jsem já. Zajímalo by mě, jestli uživatelé P7 budou také ztratit VPN, když přijde nová generace?