Uveďte stručné specifikace routeru a proč se vám líbí.
Pro kohokoli, kdo na toto narazí v budoucnu, zde je seznam podporovaných routerů / hardware
Uveďte stručné specifikace routeru a proč se vám líbí.
Pro kohokoli, kdo na toto narazí v budoucnu, zde je seznam podporovaných routerů / hardware
Zařízení na bázi MediaTek jsou volbou číslo jedna, protože podporují hardwarovou akceleraci, a wifi ovladače mt76 podporují AQL. Jejich CPU Filogic 830 mají dobrou výkonnost, dosáhnou 2,5 Gbps s HFO, nebo ~900 Mbps s SQM cake. Jejich nadcházející SoC Filogic 880 bude ještě lepší. Používám GL-MT6000 asi 7 měsíců, je skvělý, WiFi 6 4x4, 1GB RAM, 8GB eMMC, snadná instalace aktualizace, stál pouze 120 dolarů.
Pro Qualcomm jsou skvělou volbou také zařízení na bázi Ipq807x, například DL-WRX36.
Vyhýbejte se Broadcomu jako moru, jejich podpora open source není.
Doporučení Dynalink WL-WRX36 X 3
CPU Filogic 830 (hodně kladných hlasů)
GL-MT6000
Asus TUF ax6000
Asus ax4200
Xiaomi ax3000t
Xiaomi AX 3200
Xiaomi ax6000
Xiaomi ax900
glinet Flint 2
Mercusys MR70X
Cokoliv s čipsetem Mediatek MT7622
Banana PI 3~4
NanoPi R2S Plus
RAX3000M pro hloupý přístupový bod
Pokud to téma pomůže někomu, hlasujte pro něj nebo pro tento příspěvek. Jen z důvodu mého zájmu, jestli tištění otevřených otázek jako je tato přinese užitečnější odpovědi než otázka “jaký WRT router bych měl pořídit: zde jsou mé požadavky X,Y,Z”. ![]()
Moje oblíbené routery s OpenWrt nejsou na tom seznamu. Ne přímo tak či onak. Jsou to zařízení x64.
Momentálně používám 2 routery na bázi Mediatek Filogic:
Asus TUF ax6000. Používá čipset Mediatek Filogic a je dobře podporován OpenWRT. Podporuje WiFi 6 a má 4 streamy na 5 GHz. Skvělé výkon VPN/WireGuard. Má skvělý dosah 5 GHz. Dva porty Ethernet 2,5 Gbps jsou skvělé, protože mohu router umístit do centrálnějšího místa a streamovat virtuální desktop na moje Quest 3 s vysokým datovým tokem po celém domě. Slyšel jsem, že podobný router gl.inet Flint 2 má více RAM, ale někteří hlásí problémy s dosahem.
Nakonec upgradujeme na router s 6 GHz, jakmile se objeví zařízení založená na filogic 880 a openwrt na nich bude fungovat. Nejvíce mě zajímá 6 GHz pro lepší výkon bezdrátové VR, i když ASUS již nabízí přes 2400 Mbps a nízkou latenci na mém Quest 3 zatím.
NanoPi R2S Plus.
Nejlepší router vůbec.
Nemá WiFi, ale lze to později opravit přes USB nebo jejich vlastní M.2 čip.
Nejlepší na trhu!!