Žiji doslova na druhém konci světa od Japonska, s časovým rozdílem 12 hodin, a můj ping je úžasných 343 ms. To i přes dobré optické fiberové připojení k internetu.
Začal jsem hledat řešení tohoto problému. Viděl jsem lidi, kteří přecházejí od pronájmu serveru v Japonsku po jednoduché VPN. Ale při mém výzkumu jsem také narazil na varování od některých uživatelů, že Cygames nemá rád rozšíření prohlížeče, které zasahují do hry, což zahrnuje i některá VPN řešení, takže mám trochu strach vyzkoušet první nalezené řešení.
„Pronájem serveru v Japonsku“ je pro můj herní styl příliš komplikovaný, takže to nepřichází v úvahu, a používám svůj počítač pro multitasking, takže změna nastavení spojení (například nastavení VPN) pro celý OS by byla nepraktická. V podstatě potřebuji řešení, které ovlivňuje pouze mé spojení v prohlížeči (Chrome, který mám nainstalovaný pouze kvůli GBF).
Jedno z nejvíce slibných řešení, které jsem našel, je Mudfish, ale nikdy jsem ho předtím nepoužíval. Někdo ho zde používá? Máte nějaké další doporučení?
Vyzkoušejte Mudfish VPN. Stačí stáhnout jejich rozšíření pro Chrome a připojit se do Japan a uvidíte, jestli to pomůže. Nabízejí tak trochu bezplatnou zkušební verzi s nějakými kredity. Zlepšilo mi to ping.
Osobně používám NordVPN a připojuji se k Hongkong #197 serveru. Můj výchozí ping (nějakým způsobem směruje přes US i když jsem z SEA) je kolem 290. S VPN je to asi 76.
Mudfish funguje správně. Pro mě snižuje ping na polovinu. Ale opravdu záleží na tom, jestli se nacházíte na místě, které může těžit z jednoho z uzlů Mudfish. Nezafunguje to pro každého stejně.
Není úplně důležité, jakou VPN používáte, stále budete mít stejnou, ne-li větší latenci.
Představte si přímou dálnici od vás k sídlu Cygames. Bez ohledu na počet jízdních pruhů na dálnici (vaše připojení, např. optické vlákno), stále musíte urazit 20 000 km, abyste se dostali do jejich sídla. VPN jsou zastávky po cestě, které by vyžadovaly odbočky a ve skutečnosti by to mohlo zabrat více času.
Mudfish snížil můj ping z 250 na 130 s dobrým uzlem. Můžete to otestovat s jejich launcherem a příkazem ping na server. Nevím, jak na to je na rozšíření v prohlížeči. Někdy to působí pomaleji. Není možné otestovat ping přímo z prohlížeče.
Ahoj, můžeš mi pomoci - jsem opravdu nevědomý v těchto věcech - stáhl jsem mudfish a teď je to nahoře na Chrome, kliknu na to a ukáže seznam serverů, mám jen kliknout na japonský server a jít dál a hrát? Existuje nějaká specifická konfigurace? Nebo stačí jen připojit a jet?
Myslím, že je to především o směrování. Neexistuje žádná VPN magie, která by vás mohla připojit přímo do Japonska a získat 10 pingu. Ale co jsem viděl, je, že použití VPN uzlu ve vlastním městě je technicky nižší ping než přímé připojení z města. Pravděpodobně proto, že VPN uzel obchází špatné místní/mezistátní směrování od Comcast.
I tak to ale působí, že VPN připojení je obecně pomalejší/stabilnější, takže i když je ping nižší, nemusí to být zásadní zlepšení. To je pro někoho, kdo má obvykle ping kolem 120-130, takže získávám velmi málo z používání VPN.
Pravděpodobně ti ostatní v této diskusi mají ISP, kteří směrují provoz špatně, ale nějak mají dobré směrování na své VPN uzly. Jediný způsob, jak si to dokážu představit, je, že používání VPN pomáhá.
Záleží. Dobrá VPN může vytvořit přímku pro vás. V závislosti na vašem běžném připojení a kvalitě serverů mezi vámi a cílovým serverem se ping může výrazně zvyšovat. Samozřejmě nemůžete zkrátit minimální vzdálenost k Japonsku, ale má to vliv, když se připojujete přes spletené dráty nebo tunel.