Jaké nástroje lidé používají ke snížení latence?

Žiju doslova naproti Japonsku, s časovým posunem 12 hodin, má latence je úžasných 343 ms. I přes kvalitní optické vlákno a připojení s pevnou kabelovou infrastrukturou.

Začal jsem hledat řešení tohoto problému. Viděl jsem, že lidé přechází od pronájmu serveru umístěného v Japonsku k jednoduchým VPN. Ale při mém výzkumu jsem také narazil na varování od některých uživatelů, že Cygames nemá rád rozšíření pro prohlížeč, která zasahují do hry, včetně některých VPN řešení, takže jsem trochu nejistý, jestli zkusit první, které najdu.

Řešení “pronájem serveru v Japonsku” je pro můj styl hraní příliš složité, takže to je mimo otázku, a používám počítač i pro multitasking, takže změna nastavení připojení (například VPN) pro celý OS by byla nepraktická. Potřebuji tedy řešení, které ovlivní jen mé připojení v prohlížeči (Chrome, který mám nainstalován pouze kvůli GBF).

Jedním z nejvíce slibných řešení, které jsem objevil, je Mudfish, ale nikdy jsem ho dříve nepoužíval. Používá ho tady někdo? Máte nějaké jiné doporučení?

Děkuji předem!

Vyzkoušejte Mudfish VPN. Stačí stáhnout jejich rozšíření do Chrome a připojit se do Japonska, uvidíte, jestli to pomůže. Nabízejí zkušební verzi zdarma s nějakými kredity. Mě to pomohlo zlepšit ping.

Nejlepším nástrojem je letadlo: přestěhovat se do Japonska.

Lodě/veletrhy fungují také, hádám.

Používám NordVPN a připojuji se na Hongkong #197 server. Můj výchozí ping (nějaké to směrování přes USA i když jsem z SEA) je kolem 290. S VPN jsem na cca 76.

Mudfish vám trochu zrychlí připojení, ale stále zaostává za japonskými hráči.

Mudfish funguje dobře. Pro mě snižuje ping na polovinu. Ale opravdu záleží na umístění, které může těžit z některého z uzlů Mudfish. Ne bude to fungovat pro každého stejně.

Na jakém VPN používáte, není to až tak podstatné, latency bude stále stejná nebo ještě větší.

Představte si přímou dálnici z vás do hlavního sídla Cygames. Bez ohledu na to, kolik je na dálnici pruhů (rychlost vašeho připojení tj. optické vlákno), stále musíte zdolat 20 000 km, než se dostanete do jejich hlavního sídla. VPN jsou jako zastávky po cestě, které si vyžadují objížďky a skutečně mohou vzít více času.