Jaká je nejlepší alternativa k "Parallels"? (placená nebo bezplatná)

Ahoj přátelé, žiji v zemi, kde má většina lidí nízké příjmy, a přesto se snažím koupit originální produkt, který potřebují. Například jsem dříve koupil programy jako Final Cut Pro. Pro ty, kteří dělají stejnou práci, je roční poplatek 100 dolarů pro mě velmi vysoký, místo toho je to 130-140-150 dolarů a má to trvalou licenci, stejně jako ostatní programy, které používám. Bohužel, 100 dolarů je cena naší kuchyně (jídla) pro čtyřčlennou rodinu v mé zemi. Proto nemohu zaplatit tuto částku za software, který budu používat k poslouchání přednášek pravidelně. Otevřený jsem vašim radám, předem děkuji za pomoc. :smiling_face::blush:

vmware+hypestkey pro Windows 11 Pro retail

VMware (Studio), myslím Fusion, Tech Preview je zdarma a nyní má podporu grafiky (budete schopni spouštět hry DirectX a aplikace, které potřebují GPU support)

VMWare Fusion. Můžete používat osobní kopii zdarma.

TLDR - VMWARE Fusion player, Wineskin nebo portingkit (portingkit.com)

Placeno - Crossover. Mnohem levnější než Parallels

Proto nemohu zaplatit tuto částku za software, který budu používat k poslouchání přednášek pravidelně.

Mohu se zeptat, proč potřebujete Parallels na poslouchání přednášek? Vyžaduje vaše univerzita nainstalovat speciální Windows-only přehrávač videa nebo něco podobného?

Neexistuje nejlepší, existuje to, co funguje pro vaše potřeby. Není jasné, jaké jsou vaše potřeby, “poslouchat přednášky pravidelně” nedává moc smysl, můžete to upřesnit?

Existuje několik možností virtualizace pro macOS, Parallels (placený), VMware Fusion (zdarma i placené možnosti), UTM (zdarma i placené možnosti), VirtualBox (zdarma). Všechny mohou spouštět Windows, Linux a dokonce i macOS v závislosti na vašich potřebách. Doporučuji vyzkoušet všechny bezplatné možnosti a zjistit, co vám nejlépe vyhovuje.

Jaký Mac máte? Pokud máte Mac s procesorem Intel, můžete použít Boot Camp, pokud potřebujete spouštět Windows při poslouchání přednášek. To může být lepší než virtualizace. Pokud máte Mac s arm procesorem, jako je M1/M2/M3, Boot Camp nebude možnost.

UTM (open source, založen na QEMU)

Virtual Buddy (hledat na GitHubu) je zdarma. Je velmi dobrý pro macOS. Možná bude stejně dobrý i pro Windows.

Koupil jsem plnou verzi, o pár měsíců později se objevila zpráva o předplatném s vylepšenou podporou Windows 11, a nyní nemohu instalovat testovací sestavení Windows 11, takže je to tak.

P.S.
MacBook Pro M1 Pro
Windows jsem přeinstaloval, nic nepomáhá

Upřímně bych stále koupil Parallels, nicméně nemusíte kupovat roční licenci, není jasné, zda se liší podle regionu, ale Parallels také nabízí trvalou licenci za současnou verzi. Stojí trochu víc než předplatné, ale jde o jednorázovou platbu.

VMware Fusion, nyní bez chyby, která způsobovala problémy s Win11 při připojení k internetu na nastavení, a s možností přímo stáhnout Win 11 / ARM jako Parallels.
Můžete požádat o bezplatnou licenci pro osobní použití.

Počkej chvíli - teď má roční předplatné? Wtf!

Vmware fusion je nejlepší alternativa, používám Parallels Pro, a je to velmi dobré