Jak zavřít Global Connect, když ho nepoužíváte?

uprava: Omlouvám se za překlep v titulku. Mělo by to být GlobalProtect.

UPRAVA: Pokud vás štve, že se GlobalProtect automaticky znovu spustí po zavření, rád bych oznámil, že díky některým z užitečnějších lidí níže, zejména /u/Illestpete a /u/bobsixtyfour, kteří měli skvělé návrhy, mám metodu, která se jeví jako spolehlivá v zabránění tohoto.

Následující kroky nemusí být nutné, ale našel jsem je užitečné:

• Zakázat program, aby se automaticky spouštěl při zapnutí počítače
  • Změnit typ spuštění služby z Automatické na Ruční (myslím, že příkaz v cmd je “sc config PanGPS start= demand” - je třeba počítat s mezerou)

Nejjednodušší strategií, kterou jsem našel pro udržení GlobalProtect zavřeného, pokud je to žádoucí, je jednoduše spustit příkaz “sc stop PanGPS” z příkazového řádku. Vytvořil jsem dávkový soubor s následujícím obsahem:

echo off
taskkill /f /im pangpa.exe
sc stop PanGPS
rem sc config PanGPS start= demand
rem pause

Dva komentované řádky jsou pro případ, že chcete změnit stav spuštění přímo a prohlédnout si výstup terminálu. Alternativně, můžete zastavit službu ručně z Ovládacích panelů (Knihovny úloh).

Poznámka: Toto úplně zastaví službu, a ruční opětovné otevření způsobí, že nebudete moci skutečně zahájit VPN připojení, dokud nebude služba znovu spuštěna, takže použijte příkaz “sc start PanGPS” pro její restart. Alternativně, můžete službu ručně spustit přes Správce úloh (Karty Služby).