Chtěl bych mít v podstatě stejné nastavení jako je v titulku, s tím rozdílem, že veškerý síťový provoz prohlížeče půjde přes integrované ProtonVPN připojení. Navíc bych rád, aby bylo snadné vytvářet další kopie tohoto nastavení. Takže bych mohl spouštět dvě takovéto konfigurace s různými adresáři bez nutnosti opakovaného nastavování.
Nikdy jsem nepoužíval Docker a nemám moc ponětí, jak na to nebo kde začít. Proto bych ocenil trochu vedení.
EDIT: Zdá se, že většina lidí si myslí, že chci zobrazit obsah kontejneru z prohlížeče. To určitě není to, o co mi jde. Chci Firefox v kontejneru, chci ProtonVPN ve stejném kontejneru. A chci, aby veškerá internetová aktivita Firefoxu procházela VPN běžícím uvnitř stejného kontejneru, aby obojí bylo relativně izolované od zbytku systému. A chci, aby bylo možné spustit více takových kontejnerů najednou. Ideálně bez nutnosti duplikovat celé nastavení.
Myslím, že chybí důvod, proč se snažíte toto dosáhnout, jaký je váš případ použití.
Bylo by to složité, určitě, neexistuje VNC, který by vytvořil způsob, jak zobrazit obsah kontejneru v prohlížeči, bylo by to hrubé a nenabídne vám to, co hledáte, je vůbec důvod, proč nejedete prostě s Protonem?
Postaveno jako stack, který nutí prohlížeč Firefox používat VPN pro veškerý provoz a VPN je otevřená i pro můj lokální síťový provoz a zbytek je tunelován.
Na rozdíl od jiných zmíněných, je to zcela možné. Ničeho se nebojte, můžete spouštět GUI aplikace v kontejnerech. Flatpak a snap aplikace také používají sandboxing pomocí namespaces, což jsou funkce jádra, které používá docker.
Co je potřeba udělat:
Vytvořit kontejner s Firefoxem a Proton VPN (můžete také mít 2 kontejnery, jeden pro Firefox a druhý pro Proton VPN, a mít je ve stejné síti, ale pro jednoduchost začněte s jedním)
VPN bude pravděpodobně potřebovat několik dalších schopností, například CAP_NET_ADMIN
Firefox bude potřebovat připojení k vašemu zobrazovacímu serveru. Připojte svému kontejneru socket vašeho zobrazovacího serveru (Wayland nebo X11, podle vašeho systému) a případně upravte oprávnění zobrazovacího serveru (xhost)